Svētki jau teju klauvē pie durvīm, tāpēc turpinām gatavoties. Vai zināji, ka rasolā kādreiz pievienoja nēģus? Ar saviem svētku ēdieniem, piparu kūku un rasola receptēm dalās īstena latvju saimniece Ilze Briede.
Ilze Briede ir labi zināma Brantu muižas saimniece, talantīga maizes cepēja un uzņēmēja. Šajā svētku laikā Ilze piekrita dalīties ar divām savās mājās iecienītām receptēm un atklāj, ko tad viņas ģimenē var atrast uz Ziemassvētku galda.
Senlatviešu tradīcijas paredz, ka Ziemassvētkos uz galda būtu jābūt deviņiem ēdieniem. Katram no tiem tika piešķirta arī simboliska nozīme. Mūsdienās daudzi no ēdieniem, piemēram, zirņi, joprojām ir neatņemama svētku mielasta sastāvdaļa, tāpat arī cepetis - kādam cūkgaļas, citam vistas, bet uz galda redzams lielākajā daļā ģimeņu. Bet jāsaka, ka, laikiem mainoties, uz svētku galda līdzās ierastajiem ēdieniem tiek likts arī kas mūsdienīgāks, modernāks un, iespējams, pat no pasaules aizgūts.