"Gatavojot cepeti, izvēlos teļa gaļas karbonādi, marinēju ar ķiploku, timiānu, rozmarīnu, olīveļļu, brūklenēm un cidonijām. Protams, izmantoju arī putnu gaļu - parasti iegādājos Latvijas lauku vistas, paipalas, pīli vai pērļu vistas. Marinēju veselu putnu ar ingveru, ķiploku, čili, koriandra pulveri, papriku, augu eļļu un ābolu sulu. Cepu veselu vistu vai pīli krāsnī vai gatavoju vakuumā ar marinādi - 90 grādos 3-4 stundas. Pēc tam no vakuuma ārā un apcepu krāsnī vai uz oglēm," savas iecienītākās marinādes un gatavošanas procesus atklāj Svetlana.
Ziemassvētkus gribas aizvadīt godam un arī Jauno gadu sagaidīt ar lepni klātu galdu, bet nav noslēpums, ka tas viss "sit pa maciņu". Un skaidrs ir viens: ir iespējams baudīt brīnišķīgi gardu maltīti, reizē arī nepārsniedzot savas budžeta iespējas. Vaicājām šefpavārei, kā, viņasprāt, galda klāšanu var padarīt finansiāli draudzīgāku.
"Svētku galda klāšana taupības režīmā manā gaumē ir vasaras un agrā rudens konservācijas un sagatavju izmantošana - marinētas vai sālītas sēnes, tomāti, gurķi un citi konservētie dārzeņi." Pavāre iesaka nebaidīties izmantot garšvielas un vairāk padomāt par dārzeņu dominēšanu ēdienos, kas ir gan veselīgi, gan arī ekonomiski, jo īpaši tad, ja pagrabā vai pieliekamajā ir omes gurķīši, meža veltes un kāds kartupeļu, burkānu maiss.
Šefpavāre padalījās ar ko ļoti īpašu - savas mammas ziemas dārzeņu recepti. Viņa atklāj, ka