Cukurs atrodams teju katras virtuves plauktos, ko gan nevar teikt par pūdercukuru. Ko darīt, ja atrodi recepti, kurā tas nepieciešams, bet tas mājās nav pieejams un veikalu apmeklēt nav nedz laika, nedz vēlmes?
Kad beidzies pūdercukurs - ko iesākt?
Ja gatavo kūkas, cepumus un glazūras, cukura pulveris jeb pūdercukurs ir nepieciešama sastāvdaļa, kuru nevar aizstāt ar granulēto cukuru. Ja cepšanas laikā beidzas pūdercukurs, nav nepieciešams pamest savu virtuvi un skriet uz veikalu. Ja mājās ir nepieciešamais inventārs, dažu minūšu laikā to pagatavosi pats.
Tev vajadzēs:
- 1 glāzi cukura
- 1 ēdamkaroti kukurūzas vai kartupeļu cietes.
Svarīgi - neiztikt arī bez jaudīga blendera vai kafijas dzirnaviņām.
Pats pūdercukura gatavošanas process nav nekāda darbošanās ķīmijas laboratorijā, viss vienkārši un gana ātri.
Sarūpē nepieciešamos daudzumus sastāvdaļu. Kukurūzas ciete neietekmēs pūdercukura garšu, bet novērsīs cukura salipšanu. Ja ir alerģija pret kukurūzas cieti vai tā vienkārši nav pieejama, var aizstāt ar tādu pašu daudzumu kartupeļu cietes.
Izmanto blenderi vai kafijas dzirnaviņas un mal abas sastāvdaļas, līdz cukura graudiņi pārvēršas smalkā pulverī.
Pūdercukurs ir gatavs tūlītējai lietošanai - pievieno mīklām, gatavo glazūru vai apkaisi ar to pagatavoto saldo ēdienu. To var arī uzglabāt hermētiskā traukā vēsā, sausā vietā.