Gribi aplausus, izlaizītus šķīvjus un lūgumus pēc papildporcijas? Nomaini cepamo papīru pret rabarbera lapu! Sulīgāku cepampapīru neatrast!
Iespējams, sulīgākais cepamais "papīrs" – rabarberu lapas
Rabarberi ir viennozīmīgi slavenākie pavasara kāti; vēl vairāk, tie ir plātsmaižu, kūku, uzputeņu un ķīseļu karaļi. Kāts tiek vārīts, cepts, grauzts tāpat, kamēr lapas – krāšņā rabarbera saulescepure – labākajā gadījumā tiek trušiem vai kādiem lopiņiem, bet visbiežāk nonāk kompostā. Tas, protams, nav slikti, bet
rabarberu lapas pelnījušas ko vairāk.
Tā nosprieda arī šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs, kad, gatavojot pavārgrāmatu “Radi savu dzīves garšu”, ietina mencu rabarberu lapās! Ģeniāli!
Viņš zināja, ko dara, jo rabarberu lapa palīdz pagatavot gan sulīgu zivi, gan gaļu. Kas jādara?
Vispirms jātiek pie rabarberiem ar lapām, tad kātus pa labi plātsmaizei, lapas pa kreisi gaļas vai zivs ietīšanai.
Zivi sagriež gabalos (protams, ja ir mega liela lapa, tad var provēt arī puszivi ietīt), pievieno garšvielas pēc patikšanas, ietin lapā un liek cepeškrāsnī. Lapu droši var piegriezt pēc nepieciešamā lieluma, kā arī saspraust ar koka irbulīšiem. Visērtāk ir zivi ielocīt kā aploksnē.
Pirms likšanas krāsnī lapas var apslacīt ar ūdeni (to var darīt arī cepšanas laikā).
Atšķirībā no cepamā papīra šo "papīru" drīkst arī apēst.
Lai izdodas!