2025. gadā portāls Receptes.lv svin apaļu jubileju – 20 garšīgi gadi kopā ar saviem lasītājiem. Paldies jums par kopā būšanu!
Ne tikai ikdienas darbos, bet arī virtuvē kopā ar Receptes.lv ir lieliskie TVNET GRUPAS kolēģi. Un kas gan varētu būt labāka dāvana kā jauna recepte un gards stāsts. Sapulču telpas uz gardu tako pagatavošanu svaigā gaisā iemainīja Agnese Kvedere.
Agnese ir TVNET GRUPAS mārketinga nodaļas vadītāja. Spridzeklis – ar savu enerģijas vilni viņa pagūst būt visur un ar visiem, vienlaicīgi risināt darbu sastrēgumus un ģenerēt jaunas, radošas idejas.
Brīvajā laikā Agnesi bieži var satikt kādā pārgājienu takā, ar somu uz muguras, kurā ir viss nepieciešamais, lai pagatavotu ko gardu un reizē skaistu. Agnese reiz minēja: ja mārketings nebūtu nozadzis viņas sirdi, viņa droši vien būtu pavāre.
Receptes.lv jautā – Agnese atbild
Ēst, jo jābūt paēdušam, vai ēst, lai baudītu?
Abi. Katram savs laiks un izpausme. Darba dienā vairāk sanāk tas pirmais, tāpēc brīvdienās un atvaļinājuma laikā ir iespēja nodoties gatavošanai un baudīšanai!
Kāpēc arī dabā jāēd skaisti un nevajag aprobežoties ar ugunskurā ceptām desām?
Mana loģika ir būšanu dabā pārvērst par sava veida piedzīvojumu. Piedzīvojumu ar visām maņām, kur lielu lomu spēlē arī ēdiens un tā baudīšana. Bieži vien jokoju un saku, ka es ēdu, lai ietu pārgājienos, un eju pārgājienos, lai ēstu. Dabā viss garšo tiiiik labi, tāpēc iesaku paeksperimentēt un ierastos ēdienus pamēģināt pagatavot dabā. Svētdienas brokastu pankūkas mežā ar turpat lasītām ogām vai arī pusdienas ar gaileņu pastu.
Tā ir lieliska iespēja gatavošanā iesaistīt arī citus, sadalot darba uzdevumus. Priecīgi un nodarbināti būs ne tikai pieaugušie, bet arī bērni.
Garšvielas, kurām obligāti jābūt virtuvē?
Sāls, ķiploki, sīpoli un gana daudz zaļumu.
Kādi trīs produkti vienmēr ir tavā ledusskapī?
Pesto, siers, tomāti.
Ja tev visu mūžu būtu jāēd viens ēdiens, kas tas būtu un kāpēc?
Es tad laikam ilgi neizdzīvotu, jo tieši mainīgumā un garšu dažādībā ir tā sāls.
Kādas pāris dienas noteikti varētu padzīvot, ēdot klasiku – tomātu/gurķu salātus ar gana daudz krējuma!
Eksotiskie garneļu tako
:format(webp)/nginx/o/2025/05/14/16842389t1h3c46.jpg)
Sastāvdaļas:
Avokado mērcei:
- 2 avokado
- Laims pēc garšas
- Koriandrs (kinza) pēc garšas
- Sāls pēc garšas
Mango-avokado salsai:
- 2 nogatavināti mango
- 2-3 avokado
- Neliela buntīte koriandra un piparmētras
- Laima sula
Garneļu pildījumam:
- Tīģergarneles
- Saldā čili mērce
- Olīveļļa cepšanai
Pārējie produkti priekš tako:
- Mīkstie tako plāceņi (var izmantot mazās tortiljas)
- Laims
- Gatavā tako mērce (var aizstāt ar ananasu salsu)
- Koriandrs
Pagatavošana
- Pirms tako gatavošanas iepriekšējā vakarā iemarinē garneles, pārlejot tās ar saldo čili mērci.
- Ja esi nolēmis gatavot dabā, avokado mērci un arī mango-avokado salsu vari pagatavot mājās un ņemt kastītē līdzi.
- Gatavo avokado mērci: sablendē avokado ar laima sulu, koriandru un sāli pēc garšas.
- Pagatavo mango–avokado salsu: mango nomizo, sagriež kubiņos, līdzīga izmēra kubiņos sagriež arī avokado. Sasmalcina nelielu buntīti koriandra un piparmētru. Visu pārlej ar laima sulu un samaisa.
- Iemarinētās garneles apcep nelielā sakarsētas eļļas daudzumā.
- No abām pusēm viegli apcep mīksto tako.
- Laiks būvēt: uz apceptā, mīkstā tako ziež avokado mērci, liek karoti gatavās tako mērces, izkārto garneles, virsū liek mango-avokado salsu.
- Pasniedz ar svaigu un kapātu koriandru un laima daiviņu.
Lai labi garšo!
Paldies par uzņemšanu LU Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavai "Babīte".