Trīs neveselīgas brokastu izvēles - kādas tās ir? (6)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: pexels.com

Kā allaž, viss, kas šķiet tik ļoti garšīgs, ir iekļuvis to ēdienu sarakstā, no kuriem rīta stundās vajadzētu atteikties. Kādus ēdienus nevajadzētu ēst brokastīs, skaidro "Krasotka".

No mazotnes mums māca, ka brokastis ir svarīgākā ēdienreize un ka no tām ir atkarīga teju visa diena. Lai diena būtu izdevusies, organisms enerģijas pilns, jāpaēd kārtīgi, veselīgi un garšīgi, bet tieši šeit sākas problēmas. Ne vienmēr tas, kas mums šķiet garšīgs un sniedz sātu, ir veselīgs, ne viss, kas ir veselīgs, sākotnēji šķiet pietiekami barojošs. Lielākā daļa izvēlas vadīties pēc garšas un aizmirst padomāt, vai tas, ko ēd, ir veselīgs.

Pirmais rīta ienaidnieks, kas tikai izliekas par nekaitīgām brokastīm, - ogļhidrātu bumba, kas ieņēmusi kafijas un konditorejas izstrādājuma komplekta veidolu. Bulciņas, cepumi, kruasāni ar sieru vai džemu - no tiem cukura līmenis asinīs teju momentā ievērojami paaugstinās, bet pēc neilga laika pienāk sods - jau atkal gribas ēst, turklāt tā pamatīgi.

Otra miltainā rīta versija ir tostermaizes ar džemu un sulu. Pirmkārt, tukšā kuņģī svaigi spiestas sulas nav vēlamas. Un maizes apvienojums ar džemu tevi apgādās ar milzīgu daudzumu tukšu kaloriju, un viss, ko tu iegūsi, ir neilga sāta sajūta un patīkama garša. Veselīgāka alternatīva - biezpiena sacepums ar medu un augļiem bez cukura.

Otrais rīta ienaidnieks - ātri pagatavojamās putras un sausās brokastis. Jā, tas ir ātri un pat garšīgi, bet ļoti nevērtīgi un ar kārtīgu risku uzņemt liekus kilogramus, iemantot problēmas ar ādu. Bez tam - atbrīvot sevi no tieksmes pēc saldumiem nav viegli.

Ekonomējot laiku, aplej, piemēram, auzu pārslas jau vakarā, no rīta papildini ar medu, riekstiem un augļiem - nevajadzēs vārīt un brokastis izcili veselīgas.

Trešais ienaidnieks - cepta ola ar bekonu vai desu - brokastis, pie kurām daudzi no mums raduši jau no bērnības. Neskaitot lieko kilogramu risku un kārtīgu holesterīna devu, neko labu īsti neiegūsi. Pat tie vitamīni, minerālvielas un olbaltumvielas, kas ir olā, neattaisnos šo izvēli, jo treknais, ceptais bekons visu nomāks. Izvēlies labāk omleti ar dārzeņiem; ja vēlies gaļu, pievieno vistu vai tītaru.

Komentāri (6)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu