Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Rudens brokastis: kam jābūt uz šķīvja?

Foto: Pixabay

Iestājoties vēsākam laikam, organismam nepieciešams vairāk enerģijas, jo papildus citām darbībām sevi ir jāsilda. Kā izvēlēties brokastis, lai rudens rīti būtu enerģijas pilni, skaidro "Today".

Dod priekšroku siltām brokastīm

Rudenī gaisa temperatūra ievērojami pazeminās. Un ne tikai ārā, bet arī tavās mājās. Tāpēc smūtiji, čia pudiņi un brokastu pārslas no rīta tikai palielinās diskomfortu dienas laikā. Lai garšīgi iesildītos dienai, brokastīs pagatavo omleti, cep karstmaizes vai pankūkas, izvāri putru. Neaizmirsti arī par karstajiem dzērieniem, piemēram, kafiju, zāļu tēju vai kakao.

Izmanto sezonas produktus

Uztura speciālisti pastāvīgi atkārto, ka sezonālie ēdieni ir veselīgākie. Tie nogatavojas bez nitrātiem, pesticīdiem, lieka mēslojuma. Tāpēc noteikti pievērs uzmanību āboliem, bumbieriem un ķirbjiem. Tu vari cept ābolus ar biezpienu vai rozīnēm un riekstiem,  pagatavot gardu putru ar ķirbi, ko papildini ar saldu bumbieri.

Būtu lietderīgi sasaldēt rudens ogas (smiltsērkšķus, dzērvenes, brūklenes), kas organismam nodrošinās enerģiju, īpaši aukstās dienās.

Drīkst un pat vēlams mazliet sātīgāk

Rudenī ķermenis tērē vairāk enerģijas, lai sasildītos. Vasarā bija ierasts ieturēt vieglas brokastīs, rūpējoties par pludmales formām, un vienkārši nekārojās neko smagnēju karstā laika dēļ; tagad svaigos salātus droši der nomainīt uz vārītu vai ceptu olu ar kādu avokado šķēli un pilngraudu maizīti. Porcijas izmēru saglabā nemainīgu. Palielināsies brokastu uzturvērtība, kas sniegs ilgāku sāta sajūtu.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu