/nginx/o/2020/10/09/13401193t1h2008.jpg)
Kas gan tur varētu būt slikts, ja šodien nopērk viena ražotāja sāli, bet pēc mēneša cita? Nekas traģisks, bet tas var ietekmēt tavu ēdienu garšu.
Sāls ir un paliek sāls, tomēr tie atšķiras. Jā - izcelsme, protams, bet šajā gadījumā uzmanību gribam vērst tieši uz sāls graudu rupjumu un ražošanas tehnoloģiju. Katram ražotājam tā ir atšķirīga. Kur tad slēpjas iespējamā problēma?
Iztēlojies situāciju: tev ir 100 reizes pārbaudīta recepte, tās gatavošanas procesā zini, ka jāpievieno, piemēram, viena tējkarote sāls. Līdz šim viss ir izdevies, bet te pēkšņi - cits sāls un zupa pārsālīta.
Sevi vainot te nevajadzētu, jo tu vienkārši neiedomājies, ka ir lietota cita ražošanas tehnoloģija un sāls rupjums atšķiras, attiecīgi arī tā daudzums, kas nepieciešams ēdienā, ir mainīgs.
Izmēģināt jaunas lietas vajag, bet ir situācijas, kad labāk pieturēties pie pārbaudītām vērtībām. Ja tomēr tavā garšvielu plauktā ir parādījies kāds nebijis sāls iepakojums, esi piesardzīgs un ēdieniem pievieno to pakāpeniski - nogaršojot.