Karaliskā virtuve: Elizabetes II veselīga uztura noslēpumi (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Karaliene Elizabete II ir arī vecākā valsts galva pasaulē. Viņa joprojām izskatās lieliski, un viens no viņas noslēpumiem ir veselīgi ēšanas paradumi, atklāj "Cosmopolitan". Tie nepavisam nav sarežģīti, tāpēc iesakām tiem pievērst uzmanību un varbūt kaut ko aizgūt arī savai ikdienai.

Mazas porcijas

Bijušais karaliskais šefpavārs Darens Makgreidijs sacīja, ka princis Filips labprāt kārtīgi paēd, bet karaliene ir pieradusi pie nelielām porcijām: četri nelieli ēdieni ir labāki nekā trīs lielākas porcijas. Daudzi cilvēki, kuri ir nolēmuši zaudēt svaru, to zina: samazinot porcijas izmēru, kaloriju skaits samazinās par 25% un palīdz efektīvāk sadedzināt taukus.

Ēd to, kas garšo. Un labāk no rīta

Piemēram, karalienei ļoti garšo šokolādes biskvīts un viņa var katru dienu apēst mazu gabaliņu. 

Pētījumi liecina, ka tie, kas dienu sāk ar šokolādi vai saldējumu, dienas laikā labāk tiek galā ar badu. Turklāt sātīgas brokastis parasti ir veselīgākas nekā sātīgas vakariņas.

Šokolāde

Karaliene labprāt bauda tumšo šokolādi, kuras kakao saturs pārsniedz 60%, un neēd ne balto, ne piena šokolādi. 

Melnā šokolāde ir bagāta ar sirdij noderīgiem flavonoīdiem.

Sezonālie augļi un dārzeņi

Karalienei Elizabetei II ļoti, ļoti garšo zemenes, bet tās ēd tikai vasarā. Pētījumos noskaidrots, ka augļu un dārzeņu piegāde nesezonā pasliktina to uzturvērtību.

Zivis, zivis un vēlreiz zivis

Karaliene bieži pēcpusdienā ēd kūpināta laša sviestmaizes, pusdienās vai vakariņās bauda grilētas zivis. Papildus lieliskajai garšai tās ir arī vērtīgas: taukskābes uzlabo smadzeņu darbību.

Tēja

Vai stāsts par karalieni būtu pilnīgs ja netiktu pieminēta tēja? Viņas iecienītā tēja Earl Grey palīdz pazemināt holesterīna līmeni (pateicoties bergamotes flavonoīdiem). Turklāt tēja var pazemināt asinsspiedienu, samazināt olnīcu vēža risku un palīdzēt zaudēt svaru.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu