Video Kā ātri un ērti atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Daudz recepšu ietver sevī olu dzeltenumu atdalīšanu no baltuma. Nav noslēpums, ka tas ir piņķerīgs process, bet kā to atvieglot? 

Protams, kurš gan nezina klasisko metodi olu dzeltenumu atdalīšanai: pārsit olas čaumalu un viļā dzeltenumu no vienas pusītes uz otru, līdz viss baltums iztecējis. Tomēr šai metodei ir divi trūkumi - čaumalas mēdz iekrist olu baltumā un ir situācijas, kad ar čaumalu tiek saplēsts dzeltenums un tas ietek jau atdalītajos baltumos - viss iepriekšējais darbs vējā.

Ir vēl kāda paņēmiens. Iespējams, kādam jau zināms, bet kādam tas būs jaunums - olu dzeltenumu atdalīšana, izmantojot tukšu plastmasas pudeli. 

Process ārkārtīgi vienkāršs: iesit olas bļodā, tad ņem tukšu pudeli, viegli to saspied un tad tajā iesūc dzeltenumus. Šādi to paveiksi ātrāk, ja jāatdala liels olu dzeltenumu daudzums.

Kā tas izskatās darbībā, skaties "Tik Tok" video:

@davidparody1

Remove egg yolk with water bottle trick ##fyp ##cookinghacks ##foryou

♬ Roscoes - ZaeHD & CEO
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu