Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kā pašgatavotu burgeru padarīt īpaši gardu?

Foto: Depositphotos

Runājot par ideāla burgera pagatavošanu, tādas piedevas kā siers, salāti un tomāti ir tikai aisberga virsotne. Ir vēl virkne piedevu, kuras tavu burgeru padarīs restorāna cienīgu.

Gaļas kvalitātei ir milzīga nozīme

Vienīgais veids, kā garantēt, ka saņem vislabāko malto gaļu, ir vai nu lūgt miesniekam vietējā veikalā vai pārtikas veikalā samalt tevis izvēlēto gabalu, vai arī to izdarīt mājās pašam.

Liela daļa burgeru cienītāju priekšroku dod tieši liellopa gaļai, bet to var arī sajaukt.

Izmantojot augstas kvalitātes bulciņas, var ievērojami uzlabot burgera kopējo garšu

Lai baudītu burgeru ar izteiktāku tekstūru, izvēlies sezama sēklu maizīti. Bet ir arī skaistas, maigas maizītes bez sēkliņām.

Svarīgi ir maizīti pēc pārgriešanas apcept vai uzgrilēt, tas būs pirmais solis ceļā uz burgera izcilību.

Bekons neliks vilties

Bekona pievienošana burgeriem var izteikti uzlabot garšu. 

To sacep kraukšķīgi, notecini liekos taukus uz papīra dvieļa un liec starp maizītēm. Papildu garša un tekstūra garantēta.

Foto: Depositphotos

Izmēģini mērces

Iecienīta mērce, kas piešķirs burgeram labu garšu, ir majonēze apvienojumā ar tomātu mērci, nedaudz medus vai kļavu sīrupa, ķiploku pulveri, sāli, pipariem un citrona sulu. Visu sajauc un ziež uz maizītes.

Zilais siers ir lieliska burgeru piedeva

Burgeru papildināšana ar nedaudz zilā siera gabaliņiem ir veiksmes recepte, jo tas lieliski sader gan ar gaļu, gan dārzeņiem.

Ēdienam vajadzētu būt kā lielam Lego komplektam, un tas, kā jūs saliekat klucīšus, var veidot daudzas un dažādas garšu kombinācijas. Jo vairāk prasmju tev ir un jo labāk izproti produktu saderību, jo vairāk ir Lego klucīšu.

Izmanto ķiploku sviestu

Papildu garšu un lielisku aromātu piešķirs ķiploku sviests. Kur to likt? izkausē uz apgrauzdētās maizītes vai virs tikko cepta gaļas plācenīša. Aromāts aizpildīs visu virtuvi un piešķirs tīkamas garšas nianses.

Avokado neliks vilties

Avokado burgeram piešķir krēmīgumu bez biezas majonēzes vai aioli tekstūras. Tie, kas vēlas ēdienreizēm pievienot dažus veselīgus taukus, nākamajā gatavošanas reizē nemeklē tālāk par kādu sagrieztu avokado.

Foto: Depositphotos

Svaigs vai grilēts ananass padarīs garšu eksotiskāku

Ja tu neiebilsti pret gaļas savienošanu ar augļiem, tad šī versija tev var patikt. Grilēts ananass vai ananasa salsa (ananass, sarkanais sīpols un pētersīļi) pievienos saldenu skābumu burgeram. 

Ceptas olas pievienošana ir jauns līmenis

Pievienojot ceptu olu, tiek paaugstināts olbaltumvielu līmenis un uzlabota burgera garša. Iekožoties vai sagriežot burgeru, olas dzeltenums darbojas gandrīz kā mērce.

Lai padarītu šādu burgeru par vēlo brokastu sastāvdaļu, pievieno nedaudz bekona, īpašu mērci un tikai nedaudz sāls un piparu.

Marinēti sīpoli piešķirs saldskābu garšu un kraukšķīgu tekstūru

Marinētus sīpolus ir vieglāk pagatavot, nekā daudzi varētu  domāt, un jebkuram burgeram tie pievieno lielisku garšu.

Viegls veids, kā iemarinēt sīpolus: sagriez, pārlej ar nelielu daudzumu etiķa, pievieno sāli un neaizmirsti arī cukuru. Ja vēlies, lai ēdami jau pēc minūtes, bļodiņai uzliec vāku un centīgi sakrati. 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu