Pieci, iespējams, labākie dārzeņi skaistai un veselīgai ādai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Tā vietā, lai tērētu daudz naudas dārgiem krēmiem un kosmētikai, mēģini ādas izskatu un labsajūtu uzlabot ar dabīgiem līdzekļiem. Daži dārzeņi nodrošinās labākus rezultātus par maciņam draudzīgāku ciparu, vēsta "Postimees".

Bietes. Bagātīgs antocianīnu avots. Tie ir spēcīgi antioksidanti, kas novērš grumbiņu veidošanos. Pateicoties antioksidantiem, āda kļūst mirdzoša. Organismam bietes, ja tās nav termiski apstrādātas, ir grūti sagremot, tāpēc iesakām tās tvaicēt. 

Burkāns. Šis dārzenis satur daudz beta karotīna, kas organismā tiek pārveidots par A vitamīnu - visnoderīgāko barības vielu mūsu ādai. A vitamīns paātrina dziedināšanas procesus, novērš dažādus ādas nepilnību uzliesmojumus un rūpējas par imūnsistēmu, kā arī nodrošina dabisku mitrināšanu. Patērējot burkānus, tu ne tikai nodrošināsi ādas mirdzumu, skaistu ādas toni, bet arī pasargāsi to no grumbiņu veidošanās.

Spināti. Piesātināti ar antioksidantiem, spināti palēnina grumbu veidošanos un padara ādu tvirtāku. Tajā esošajām vielām piemīt pretiekaisuma īpašības, kas palīdz izvadīt toksīnus no ķermeņa, nodrošina tīru un mirdzošu ādu.

Tomāti. Tie ir bagāti ar antioksidantu likopēnu, kam piemīt pretnovecošanas īpašības un kas darbojas kā dabīgs saules  aizsarglīdzeklis. 

Batātes. Šiem saldajiem kartupeļiem ir pretiekaisuma raksturs. Augsts A vitamīna līmenis palīdz cīnīties pret pūtītes izraisošām baktērijām. Tas satur arī C vitamīnu, kas uzlabo ādas tonusu un mazina pūtīšu rētas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu