Četri kulinārijas šovi, kas palīdzēs uzlabot tavas prasmes virtuvē

Mācies no Džeimija Olivera un Gordona Remzija
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: PA/Scanpix

Spēja gatavot piemīt katram cilvēkam. Dažiem, iespējams, tikai nepieciešams ieguldīt lielākas pūles, lai prasmes attīstītu. Labs veids, kā iemīlēt kulināriju un apgūt ko jaunu, ir kulinārijas šovi, skaidro "NBC news".

Apkopoti 5 kulinārijas šovi, kas zināmi teju visā pasaulē, kas ne vien liks siekalām saskriet mutē, bet arī ļaus tev apgūt jaunas iemaņas.

30 minūtes virtuvē ar Džeimiju Oliveru

Džeimijs Olivers ir īsts kulinārijas virtuozs. Lielbritānijā viņš ir ļoti atzīts un augstu novērtēts: viņam ir vairākas valsts balvas par veselīgas ēšanas veicināšanu. Džeimijs uzskata, ka garšīgs un izsmalcināts ēdiens var būt veselīgs un reizē arī gana viegli pagatavojams.

Džeimijam ir vairāki ēst gatavošanas raidījumi, kas tiek klasificēti pēc dažādām tēmām. To skatīšanās ir patiess prieks! Harismātiskais brits virtuvē ir tik pārliecināts, ka šī pārliecība tiek nodota arī skatītājiem. Ir sajūta, ka tu viegli vari pagatavot pat vissarežģītākos ēdienus, izmantojot Olivera ieteikumus.

Sāc ar šovu "30 minūtēs virtuvē ar Džeimiju Oliveru". Tu uzzināsi daudzas interesantas un garšīgas receptes, kuru sagatavošana prasīs mazāk nekā pusstundu, un bonusā apgūsi visādus kulinārijas trikus. 

Gordona Remzija kulinārijas pamatu kurss

Gordons Remzijs ir starptautiski atzīts pavārs un īsta leģenda. Slavenais pavārs un restorānu vadītājs ir aktīva dzīvesveida piekritējs un izstrādā dažādus projektus. Un ir vērts atzīmēt, ka viņš to dara ļoti labi. Piemēram, viņa vadītajiem restorāniem ir kopā piešķirtas 16 Michelin zvaigznes - tas ir galvenais kvalitātes rādītājs restorānu pasaulē.

Viņš vada ne vienu vien kulināro šovu. Piemēram, "Gatavošanas kurss iesācējiem kopā ar Gordonu Remziju". Pārraides galvenais mērķis ir iemācīt gatavot jebkuram cilvēkam. Ja britu “Michelin” šefpavārs uzskata, ka to var izdarīt visi, vai to maz var apšaubīt? 

20 epizodēs Remzijs stāsta, kādus ēdienus gatavot visām ēdienreizēm, un dalās ar dažādiem padomiem, lai gatavošanas process būtu ērts un sekmīgs.

Remzija elles ķēķis

Gordonam Remzijam ir vēl viens gatavošanas šovs - "Elles ķēķis (Hell's Kitchen)". Nosaukums pilnībā attaisno to, ko var redzēt ekrānos. Mierīgais un uzmanīgais Gordons no pavārkursa iesācējiem tev šķitīs pavisam cits cilvēks, kuram nav nekā kopīga ar  temperamentīgo un trokšņaino šefpavāru no "Elles ķēķa". Remzijs kliedz, lamājas un izmet neveiksmīgos ēdienus atkritumu tvertnē. Bet mums viņš joprojām patīk.

Šova pirmsākumi meklējami 2005. gadā. Galvenā ideja ir tāda, ka dalībnieki sacenšas par šefpavāra amatu  modernā restorānā. Remzijs lieliski pārbauda viņu prasmes un nemitīgi atgādina, ka priekšnieka tituls jānopelna ar asinīm un asarām. Dalībnieku kļūdas tiek detalizēti analizētas, kas ļaus arī tev saprast, ko noteikti nevajag darīt virtuvē. 

Foto: Depositphotos

Kulinārijas šovs "MasterChef"

Šis ir britu šovs, kuru kā franšīzes translē aptuveni 50 pasaules valstīs. 

Dalībnieki tiek aicināti izpildīt visādus uzdevumus, lai uzlabotu savas kulinārijas prasmes un iemācītos gatavot izcilus ēdienus. Uzvarētājs saņem daudz: naudas balvu, iespēju izdot savu pavārgrāmatu un, protams, labu slavu, atpazīstamību kulinārajās aprindās.

Skatoties šo pārraidi, tu iedvesmosies izaicināt sevi dažādos kulināros eksperimentos (svarīgi, ka lielākā daļa šova dalībnieku ir amatieri, kuriem ēst gatavošana ir hobijs) un uzzināsi daudz jaunu, oriģinālu recepšu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu