Vislabākā izvēle ir medījuma gaļa (briedis, stirnu buks, mežacūka), no tās nevajag atteikties, jo savvaļā augušu dzīvnieku gaļa ir liesāka, tajā ir pat vērtīgā omega-3 taukskābe. Truša gaļa ir labs dzelzs avots – tā ir liesa un viegli pagatavojama un īpaši ieteicama topošo māmiņu uzturā. Putnu gaļa (tītars, pīle, vista) – tītara gaļa ir viens no liesākajiem putnu gaļas veidiem, tomēr jārēķinās, ka visu veidu baltā gaļa satur arī mazāk dzelzs. Cilvēkam, kuram par savu ēdienkarti jāpiedomā rūpīgāk pazeminātā hemoglobīna dēļ, putnu gaļa nebūs pirmā izvēle. Savukārt cūkgaļā tauki mēdz „paslēpties”, piemēram, kakla karbonādes gabaliņā tauki nav viegli saskatāmi, radot priekšstatu, ka produkts ir liess, taču cūkgaļā ir diezgan augsts tauku procents un, kā zināms, trekna gaļa, neatkarīgi no tā, vai tā ir cūkas, liellopa, jēra vai pīles gaļa, nelabvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu veselību, it īpaši tiek veicināta aterosklerozes attīstība. Sarkanā gaļa (liellops, jērs) ir bagāta ar piesātinātajām taukskābēm, kas organismam nedod nekā laba, it īpaši, ja runa ir par svara samazināšanu. Uztura ziņā vērtīgākā liellopa daļa ir vienīgi muskuļaudi.