4 veidi, kā grilā ceptu gaļu padarīt vēl gardāku

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Kad gaļa jau ir iemarinēta, daudz vairs neko nevar darīt, lai ko uzlabotu. Tā parasti domājam, bet tā nemaz nav! Arī cepšanas process ir īpašs rituāls, kura laikā gaļas .garšu var padarīt piesātinātāku un tekstūru maigāku, vēsta "Postimees".

Lūk, 4 veidi, kā gaļu padarīt vēl labāku tieši cepšanas procesa laika.

Augļu koki

Visbiežāk tiek izmantota malka no šķūnīša (tikai ne no skuju kokiem, jo to sveķi padara gaļu rūgtu) vai ogles no iepakojuma. Atgādinām: neizmantot skuju kokus gaļas cepšanai. Sveķu dēļ, gaļa kļūs rūgta un iegūs nepatīkamu aromātu. Tāpat nevajadzētu izmantot dažādas zemas kvalitātes kokus, piemēram, vecus dēļus, pirmkārt, var var sabojāt garšu un aromātu, otrkārt, neiegūsi kvalitatīvas ogles.

Ja ir iespēja izmantot ābeļu vai ķiršu malku, jo tā padarīs gaļu aromātiskāku. Visdrīzākais tev nebūs pieejams klēpis ar šo koku malku, tāpēc vari sagādāt kādu zariņu un uzmest to uz oglēm īsi pirms liec cepties gaļu.

Stiprais alkohols

Degvīns nedaudz mīkstina gaļu, bet brendijs un rums tai piešķir ļoti interesantu aromātu un palīdz iegūt zeltaini skaistu garozu.  Degvīnu var pievienot marinādei vai arī pirms cepšanas to nedaudz apslacīt (apslacīt arī ar konjaku un rumu). Tikai nedari to virs karstām oglēm, alkohols var aizdegties.

Kūpinājuma smarža un garša

Malka pārvēršas oglēs un to īpašo dūmu garšu un smaržu, kas tik ļoti lielā cieņā ir, tāpat īsti nevar iegūt. 

Kā to panākt? Ar skaidām! Kad malka jau pārvērtusies oglēs un tu esi gatavs sākt cept gaļu, uzber uz tām skaidas un tad liec gaļu, tās salīdzinoši lēni gruzdēs, dūmos un piešķirs gaļai fantastisku aromātu.

Laistīt ar ūdeni? 

Kad uz oglēm sāk tecēt tauki no gaļas, parādā liesma un gaļa apdeg. Lai tā nenotiktu, bieži laistam gaļu ar ūdeni vai marinādi. Tā darīt nevajadzētu. Zūd oglēm temperatūra un gaļas gabaliņi zaudēs savu sulīgumu un paliek sausāki.

Padoms: pirms cep gaļu, apber kokogles ar sāli. Sāls neļaus taukiem uz oglēm sākt degt.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu