4 produkti, kas samazina apetīti (2)

Lai ledusskapis atpūšas!
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Esot vairāk mājās, nav noslēpums, biežāk tiek atvērts arī ledusskapis. Apetīte šķiet lielāka nekā parasti. Izrādās, ir pārtikas produkti, kas nomāc apetīti, atklāj portāls “Good house”.

Asie pipari

Ass ēdiens ir dabīgs apetītes nomācējs. Kapsaicīns, kas piparos ir lielā daudzumā, samazinās apetīti, un ēdienreizē notiesāsi mazāku porciju.

Svaiga piparmētra

Kā izrādās, šo aromātisko zaļumu var pat neēst, pietiek ar tā smaržu. Kāda pētījum dalībnieki piecas dienas ik pēc divām stundām divas minūtes baudīja svaigu piparmētru smaržu. Nedēļas laikā šīs personas patērēja par 1800 kalorijām mazāk un apstiprināja, ka izsalkumu izjūt retāk.

Čia sēklas

Tāpat kā citi produkti ar augstu šķiedrvielu saturu, arī čia sēklas palīdz izjust kārtīgu sātu un nomāc vēlmi drīzumā ēst atkal. Kāpēc? Šīs sēklas, nonākot kuņģī, palielinās apjomā, tas palīdz mums ilgāk justies paēdušiem un nerodas vēlme pēc kāda papildu našķa.

Ūdens

Pavisam vienkārši: pirms katras maltītes bez steigas izdzer glāzi ūdens. Kuņģis aizpildīsies, un apetīte saruks. Turklāt mēs taču visi zinām, ka ūdens ik dienas ir jāizdzer pietiekamā apjomā, lai mēs būtu veseli un skaisti!

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu