Aukstuma ietekmē medus kristalizējas, kā arī zaudē savas vērtīgās īpašības.
Šis auglis jau augšanas procesā mīl siltumu un sauli, tāpēc aukstumu tie nemīl. Aukstums noved pie organisko vielu sabrukšanas, kas samazina tomātu piesātināto garšu.
Jāņem vērā arī fakts, ka veikalu plauktos tomāti bieži nonāk vēl nenogatavojušies. To ievietošana ledusskapī gatavošanās procesu vēl vairāk palēnina.
Kraukšķīgo gardumu sastāvā ir liels apjoms aktīvu vielu, tostarp taukskābes. Aukstums šo vielu skaitu samazina. Bez iepriekš minētajiem trūkumiem pelējums ir nākamais lielākais drauds, kas liks visus riekstiņus izmest.
Ļoti daudzi joprojām maizi uzglabā ledusskapī, lai arī tas ārkārtīgi negatīvi ietekmē produkta kvalitāti – maize sažūst.
Mitrums un aukstums arī rada ideālu vidi pelējumam, kas nemanot iekļūst maizes porās un tur nemanāmi attīstās.
Aukstums liek šim auglim zaudēt visas savas vērtīgās īpašības – grauzīsi, bet labuma teju nekāda. Istabas temperatūra būs labākā izvēle.
Šos augļus importē no valstīm, kur visa gada garumā valda siltums.
Gluži loģisks šķiet fakts, ka aukstums iznīcina ne vien visu vērtīgo, bet arī bojā garšu un tekstūru.
Aso mērču sastāvā parasti ir etiķis, sāls un čili pipari. Pirmās divas sastāvdaļas kalpo kā lielisks konservants, tāpēc šīs piedevas var ilgstoši glabāties istabas temperatūrā.
Lai produkts nebojātos, svarīgi ir rūpēties par to, lai iepakojums vienmēr stingri noslēgts. Uzglabāšana aukstumā bojās garšu.