Izjūti kāri pēc saldumiem? Pieci produkti, kas mazinās šo vēlmi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Nav noslēpums - kas par daudz, tas par skādi, un liels cukura patēriņš tiešām nav veselīgs. Ja esi no tiem, kuriem roka pārāk bieži stiepjas pēc kādas kūkas vai šokolādes gabaliņa, tev noderēs produktu saraksts, kas mazinās vēlmi pēc saldumiem, raksta portāls "Wday".

Nevienam nav noslēpums, ka pilnībā atteikties no cukura ir ļoti grūti - pat ja izlemjam, ka vairs nepievienosim tējai saldinātāju, cukurs ir gandrīz vai katrā otrajā pārtikas produkta sastāvā - dažādās mērcēs, pusfabrikātos un, protams, našķos. Austrālijas dietoloģe Džesika Sepela stāsta par dažiem pārtikas produktiem, kas palīdz kontrolēt vēlmi pēc salduma un nodrošina enerģiju visas dienas garumā.

Vista

Šā mājputna gaļa ir ne tikai ātri un ērti pagatavojama, bet arī ir viegli pieejama, veselīga un lētāka par mājlopu gaļu.

"Vistas gaļā ir daudz olbaltumvielu, kuras sniedz sātu un palīdz stabilizēt cukura daudzumu asinīs. Ēdiet šo pārtikas produktu pusdienās un vakariņās, kā arī neaizmirstiet iekļaut gana daudz olbaltumvielu katrā maltītē - vēlme pēc saldumiem ar laiku pāries," stāstījusi eksperte.

Pākšaugi

Vegāni un veģetārieši jau sen zina, ka lieliska alternatīva gaļai ir pākšaugi - tie ir bagāti ar augu izcelsmes olbaltumvielām, ātri rada sātu, tajos ir maz taukvielu un nav holesterīna, turklāt pākšaugos ir daudz vitamīnu un minerālvielu.

"Pākšaugi, līdzīgi vistas gaļai, spēj regulēt glikozes līmeni asinīs. Šos produktus iespējams izmantot gan salātos, gan sautējumos un vēl simtiem dažādu ēdienu - pēc šādas maltītes noteikti uz pāris stundām nebūs jādomā par cukuru," atklājusi dietoloģe.

Avokado

Kurš gan nepazīst šo "superaugli"? Avokado ir sastopams katra fitnesa mīļotāja "Instagram" profilā - ar augu taukiem bagātais avokado lieliski palīdz remdēt izsalkumu un zaudēt lieko svaru.

"Šis ir viens no universālākajiem augļiem, kas palīdz uz ilgu laiku noturēt stabilu enerģijas līmeni, kas mazina vēlmi ēst saldus našķus," teikusi eksperte.

Saldais kartupelis

Lai arī parastais kartupelis tiek uzskatīts par ļoti ogļhidrātiem bagātu un ne pārāk veselīgu ēdienu, tā "brālēns", saldais kartupelis, ir krietni labvēlīgāks ķermenim. Tajā nav tik daudz kaloriju, taču tas ir bagāts ar šķiedrvielām un kartupeļa saldenā garša var mazināt vēlmi pēc cukurotiem našķiem. Eksperte stāsta, ka "šis produkts ne tikai samazina vēlmi pēc saldumiem, bet arī "uzlādē" ar vitamīniem".

Kanēlis

Dietologi ir ļoti iecienījuši šo ziemīgo garšvielu - tā ir ne tikai universāli izmantojama un ļoti aromātiska, bet arī regulē apetīti.

"Kanēli var pievienot burtiski visam - gan dārzeņu ēdieniem, gan kafijai, gan smūtijiem un pat gaļas ēdieniem. Tas ir lielisks veids, kā kontrolēt savu saldumu kāri un regulēt vielmaiņu," stāstījusi Sepela.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu