Vistas vai tītara gaļa: kura veselīgāka?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ja ievēro kādu diētu vai vienkārši esi nolēmis ēst veselīgāk, tavā ledusskapī noteikti ir atrodama vistas un tītara gaļa. Bet vai varam definēt, kura labāka?

Abi šie gaļas veidi ir ļoti piemēroti diētām un veselīgam uzturam, jo putnu gaļā ir mazāk kaloriju. Sākotnēji varētu šķist, ka nav starpības, ja runājam par vistu vai tītaru, bet tas tā tomēr nav. 

Kas abām putnu gaļām kopīgs?

Gan vistas, gan tītara gaļas satur lielu apjomu olbaltumvielu, kas nepieciešamas, lai varētu attīstīt un audzēt muskuļus. Tāpat abi šie gaļas veidi ir ar ļoti zemu tauku saturu, kas ir viennozīmīgs ieguvums, ja veselīgs uzturs un slaidas auguma aprises ir tavās interesēs. Arī šajās gaļās ir aminoskābe, ko sauc par triptofānu, kas cilvēka ķermenī ražo hormonu, kas ir atbildīgs par mieru un labu garastāvokli. Turklāt vistas un tītara sastāvā ir selēns, kas veicina pareizu vairogdziedzera darbību. Tādējādi vitamīnu un mikroelementu sastāvs abos produktos ir aptuveni vienāds. Kāda tad ir atšķirība?

Meklējam un atrodam atšķirīgo

Ir vairākkārt pētīti abi gaļas veidi un izdarīti arī secinājumi. Tītars ir hipoalerģiska gaļa, atšķirībā no vistas, tāpēc to iesaka kā pirmo ēdienu mazuļiem. Turklāt tiek uzskatīts, ka tītaru parasti audzē, neizmantojot antibiotikas un hormonus, jo tas pats par sevi ir liels putns. Kamēr vistas, gluži pretēji, ir pildītas ar stimulantiem, lai pēc iespējas īsākā laikā tās izaugtu pēc iespējas lielākas.

Lai kā nu tur būtu, izvēle tomēr paliek tavās rokās.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu