Viltīgās kaņepju sēklas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Kaņepju sēklu ārējais apvalciņš satur nešķīstošās šķiedrvielas, kas veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu, kā rezultātā tiek regulētas arī glikozes svārstības. Tās ir labs absorbents, kas palīdzēs no organisma izvadīt toksiskās vielas. Sēklas ļoti lielā daudzumā satur arī neaizstājamās taukskābes Omega-3 un Omega-6, kuras organisms var uzņemt tikai ar pārtiku un uztura bagātinātājiem. Šīs taukskābes labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, normalizē holesterīna līmeni, attālina aterosklerozes risku, samazina iekaisuma procesus, veicina vielmaiņu un paaugstina imunitāti. Kaņepju sēklas var lietot veselas, diedzētas vai samaltas. Tās lieliski papildina zaļos lapu salātus, dārzeņu sautējumus un augļu kokteiļus. Tāpat no tām iespējams pagatavot kaņepju staku (sviestu) no apgrauzdētām un samaltām vai piestā sastampātām kaņepju sēklām, ko var izmantot uz maizes, aizdara vietā.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu