Bārmeņi atklāj: 7 kļūdas, ko pieļaujam, pasūtot dzērienus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Dzērienu pasūtīšana, kas nav piedāvājumā, nav sliktākais, kas var notikt barā. Mēdzam pieļaut vēl vairākas kļūdas, kas gan apgrūtīna bārmeni, gan var sabojāt arī tavu atpūtu - apzinies, lai nepieļautu!

Lūdz bārmenim tev uztaisīt viņa mīļāko kokteili

Lai arī uzticēšanās bārmeņa gaumei šķiet gana loģiska, rezultāts var tevi gaužām apbēdināt un tev var nākties maksāt par dzērienu, kurš tiešām negaršos un tu izjutīsi milzīgu vilšanos. Tas taču skaidrs, ka jūsu gaumes un garšas izjūtas var būt diametrāli pretējas, jo jūs pat neesat pazīstami.

Bārmeņi iesaka: ja tu nevari izvēlēties, bet kārojas kādu devu pārsteiguma, pajautā bārmenim, ko viņš varētu ieteikt, pastāstot arī no savas puses, kas ir tas, kas tev varētu garšot.

Neesi gatavs pasūtīt, kad esi pie letes

Jā, ja bārs ir tukšs - steigas nav. Ja jūs esat lielāka kompānija, aizņemat vietu pie bāra un nenojaušat, ko vēlaties baudīt - slikti. Protams, ir ļoti normāli bārmenim uzdot kādu jautājumu par dzērienu kartē pieejamo izvēli, tomēr tev jābūt vismaz aptuvenai vīzijai par to, ko vēlies.

Rinda veidosies milzīga, bārā augs cilvēku neapmierinātība, ja bārmenis to vien darīs kā stāstīs neizvēlīgajiem par visām iespējām, kas eksistē. 

Pārsteigums

Tāda pati kļūda kā lūgt bārmenim uztaisīt savu mīļāko kokteili. Jebkurš bārmenis vēlas savu klientu iepriecināt, bet šāds jautājums ir kā spēriens, jo kā gan viņš var zināt, kas tev garšos un jūsu viedokļi par to, kas ir labs, var dramatiski atšķirties. 

Ja vēlies lai priekš tevis pagatavo ko īpašu, bet nesekotu vilšanās, tev vajadzētu bārmeni pateikt 3 lietas: alkohola veidu, kas tev ir tīkams, garša kurai dod priekšroku (salds, skābs, ass) un kāds ir tavs noskaņojums - vēlies stiprāku vai vieglāku dzērienu.

Sarežģīti pasūtījumi pīķa stundās

Jā, nav nekā slikta un nepareiza pasūtīt sarežģītu un ilgi gatavojamu dzērienu, bet tev ir jārēķinās ar to, ka, jā bārā ir vairāk cilvēku kā vietas, tu, iespējams, nesaņemsi dzēriena labāko versiju. Piekrītam, ka šīm nevajadzētu būt kā normai, tomēr visi esam cilvēki un steiga bojā kvalitāti, tāpēc liec to aiz auss.

Aplama doma: jebkurš alkohola veids ir labs visos kokteiļos

Nē, nē, nē. Nedomā un ieklausies bārmenī. Jā, iespējams, tev ir specifiskas vēlmes, kas ir ļoti normāli, bet, ja pēkšņi gribi eksperimentēt, bet bārmenis iesaka konkrēto domu atmests - vajadzētu ieklausīties, jo, visticamākais, viņš aiz bāra letes nebūs pirmo dienu un viņam izpratne par garšu saderību būs augstā līmenī.

Lūgt bārmenim pagatavot "stipru kokteili"

Katram dzērienam, tāpat kā ēdienam ir savas recepte, kas pieprasa konkrētas proporcijas un pagatavošanas manieri. Ko tādu jautāt bārmenim būtu tas pats, kas pajautāt šefpavāram, lai tev pagatavo labu ēdienu (viņš taču jau tā dara, kas viņa jādara!). Ja vēlies kārtīgu alkohola devu - izvēlies šotus!

Skaļa balss un skaidri nosaukts pasūtījums

Ir absolūti nevajadzīgi, pasūtot dzērienus, izmantot kādus saīsinājumus vai tikai sev zināmus apzīmējumus, jo pastāv risks, ka bārmenis nesapratīs, nedzirdēs kā nākas un tu saņemsi  ne to, ko vēlējies.

Bāros lielākoties ir trokšņaini un skaļi, tāpēc skaidri izteikts pasūtījums ir zelta vērtē - ieguvēji būsiet abi. 

Lasi vēl:

Avots: Insider

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu