Paliec ilgāk jauns: produkti, kas veicina novecošanu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Mūsu jaunība ir atkarīga ne tikai no ģenētikas, bet arī no dzīvesveida. Kā saka: mēs esam tas, ko mēs ēdam. Nosaukti produkti, kuru lietošanu vajadzētu samazināt līdz minumumam, lai aizkavētu novecošanu.

Alkohols

Alkoholiskie dzērieni mūsu ķermenī iznīcina vitamīnu A. Tas ir svarīgs jaunu šūnu augšanai un kolagēna ražošanai, bez kura mūsu āda zaudēs elastību un tvirtumu. Izņēmums: sarkanvīns nedēļā 1-2 glāzes. Tas satur antioksidantus un resveratolu, kas palēnina novecošanos.

Limonāde

Zobārsti uzskata, ka citronskābe bojā emalju. Ja tu ilgstoši dzer šādus dzērienus, tu var nodarīt neatgriezenisku kaitējumu zobiem. Limonāde satur arī lielu daudzumu cukura. Ļoti bieži to dzer vasarā, lai veldzētu slāpes. Cukurs un saules gaisma ir visbīstamākā kombinācija, kas paātrina novecošanās procesu. Nomaini limonādi pret glāzi ūdens ar ledu.

Apstrādāta gaļa

Desa un bekons ir pārstrādāti pārtikas produkti, kas satur daudz nātrija, piesātinātos taukus un sulfītus. Tie dehidrē ādu un negatīvi ietekmē kolagēnu, izraisot novecošanos. Tāpēc gaļas patēriņam jābūt mērenam. Labāk dot priekšrieku gaļas diēskajām versijām.

Žāvēti augļi

Tie satur lielu daudzumu ogļhidrātu - apmēram 83 gramus uz 100 gramiem produkta, no kuriem 58 grami ir cukurs. Pārmērīgs cukura patēriņš noved pie liekā svara, un tas, savukārt, paātrina novecošanās procesu. Žāvēti augļi bieži iestrēdz zobos un izraisa zobu bojāšanos. Sulfīti, kas atrodami arī šajos produktos, palielina brīvo radikāļu aktivitāti: šeit atkal cieš kolagēns.

Lasi vēl:

Avots: Krasotka.postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu