6 pārtikas un restorānu tendences, kas mūs sagaida 2020. gadā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

2010. - 2019. gadi ir bijuši avokado popularitātes laiks, veģetārisma un vegānisma strauja attīstība, tagad arī teju katrā mājā zina kas ir un prom pagatavot kalē kāposta čipsus. Bet ko nesīs jaunā desmitgade?

Ar savām prognozēm dalījās Amerikas Nacionālās restorānu asociācijas vecākais pētījumu viceprezidents Hudsons Rīle (Riehle) un Mičiganas štata universitātes kulinārijas vadības profesors Allans Šervins.

Pieaugs pastiprināta interese par vietējiem produktiem

Šervins sacīja, ka vietējo produktu ēšanas popularitāte jaunajā gadā turpinās augt. Vietējo produktu cienītājiem ir svarīgi, ka finanses paliek savā valstī, vietējās saimniecībās, netiek apstrādāti, lai transportētu.

"Cilvēki arvien vairāk skatās uz pārtikas produktiem, kas ir "audzēti fermā" un organiski," viņš teica. "Tas arī turpmāk būs svarīgi cilvēkiem nākamajā gadā."

Foto: Depositphotos

Atvērta tipa virtuves

Šervins prognozē, ka restorāni arī turpmāk izmantos atvērtās koncepcijas dizainus, kas viesiem parāda, kā viņi gatavo ēdienu.

"Arvien vairāk cilvēki vēlas redzēt, kā tiek gatavots ēdiens," sacīja Šervins. "Viņi vēlas justies kā daļa no pieredzes, nevis vienkārši priecāties, ka viņiem tiek atnests lielisks ēdiens."

Foto: Depositphotos

Biežāk bērnu ēdienkartēs piedāvās pilngraudu super ēdieni, piemēram, kvinoja, kā arī ēdieni no pasaules virtuves.

"Mēs prognozējam, ka bērnu ēdienkartēs būs pieejama vairāk veselīgu izstrādājumu, kas bērniem ļauj izpētīt jaunas garšas," sacīja Rīle (Riehle). "Mēs varam sagaidīt, ka bērnu ēdienkartēs būs iekļautas globālākas garšas - no Vidusjūras virtuves līdz Rietumāfrikas ēdieniem."

Rīle piebilda, ka vairāk restorānu izstrādā bērnu ēdienkartes, kurās galvenā uzmanība tiek pievērsta veseliem graudiem, piemēram, kvinojai un pilngraudu maizēm, nevis vienkāršiem ogļhidrātiem, piemēram, baltmaizei, kurai ir maza uzturvērtība.

Foto: Depositphotos

Bezatkritumu kustība ietekmēs pārtikas un restorānu nozari

Kompostēšana un izvairīšanās no pārtikas produktu pirkšanas ar lieku vai nelietderīgu iesaiņojumu ir visi veidi kā mājas pavāri un restorānu šefpavāri 2020. gadā virtuvē iestrādās bezatkritumu tendenci.

"Pagatavošana bez atkritumiem ir laika zīme, jo jaunākās paaudzes patērētāji to novērtē restorānos un vēlas atbalstīt videi draudzīgākas iestādes," sacīja Rīle. "Tas ir arī labi biznesam un palīdz restorāniem samazināt izmaksas, kā arī dod labumu videi."

Foto: Depositphotos

Restorāni paplašinās izvēles iespējas ēdienu izņemšanai un piegādei

"Ēdiena līdzņemšana vairs nekoncentrējas tikai ap picu un ātrajiem ēdieniem," sacīja Rīle. "Cilvēku straujā dzīvesveida dēļ, arī restorāni pielāgosies un gatavos īpašas ēdienkartes ēdienu piegādei uz mājām."

Pat ar tik daudz ērtu pārtikas piegādes iespējām,  cilvēki joprojām pulcēsies restorānos, kur baudīt unikālu sociālo pieredzi

"Ir divi iemesli, kāpēc cilvēki dodas uz restorānu: ērtības un socializācija," sacīja Rīle. "Lai arī pastāv ilgtermiņa tendence, ka restorāni gatavo maltīes ar piegādi vai līdzņemšanai, cilvēki joprojām alkst atrasties īstā restorānā, lai kopā ar citiem cilvēkiem, socializētos un baudītu mirkli, kādu mājās nav iespējams nodrošināt. Kā arī, lai atzīmētu īpašus mirkļus ar īpašu ēdienu skaistās vietās."

Foto: Depositphotos

Lasi vēl:

Avots: Insider

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu