Kuram gan patīk baudīt savītušus zaļumus? To ilgākai uzglabāšanai samitrini papīra dvieli un ar to aptin zaļumus, tad ieliec maisiņā un uzglabā ledusskapī. Otrs variants - ja ledusskapja izmēri ļauj, ievieto to kātiņus glāzē ar ūdeni.
Šis veselīgais dārzenis draudzējas ar foliju. Ja to ietīsi folijā un tad ievietosi ledusskapī, tas tik ātri nesavītīs un nesabojāsies.
Protams, skaistā augļu traukā uz galda tās izskatās lieliski, bet, ja zini, ka nespēsi tās ātri apēst, un vēlies, lai tās saglabājas stingras, turi tās ledusskapī.
Notīrīti un sagriezti redīsi, burkāni un selerija ir ilgi uzglabājami, ja ievietosi tos pārtikai paredzētā trauciņā vai burkā ar nelielu daudzumu ūdens. Tikai atceries, ja uzglabā ilgāku laiku, ūdeni der nomainīt.
Ir augļi un dārzeņi, kas nepanes siltumu, bet ir tādi, kas necieš aukstumu. Pie otrās kategorijas pieder tomāti, banāni, gurķi, paprika.
Daži augļi un dārzeņi (piemēram, āboli, aprikozes, bumbieri, avokado) izdala īpašas gāzes, kas veicina blakus esošo produktu ātrāku nogatavošanos. Tāpēc turi tos atstatus no pārējiem augļiem un dārzeņiem, ja nevēlies paātrināt to nogatavošanos un arī bojāšanos.