10 vienkārši ģeniāli padomi, lai saglabātu augļus un dārzeņus svaigus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Tagad, kad veikalus cenšamies apmeklēt pēc iespējas retāk un iepērkam vairāk nekā parasti, ir jāzina, kuri augļi un dārzeņi mīl tumsu un vēsumu, kas jāuzglabā siltumā, bet kam vieta ūdenī. Vienkārši, bet ļoti noderīgi padomi, lai nelaistu zudumā augļus un dārzeņus.

Nemazgā, ja neplāno uzreiz patērēt

Ja esi nopircis augļus un dārzeņus vairumā un visus neplāno tūlīt arī ēst vai gatavot, noteikti pirms uzglabāšanas nemazgā. Tieši mitrums ir viens no tiem faktoriem, kas ievērojami paātrina pūšanas procesu. Mazgā tikai pirms lietošanas.

Ogas necieš mitrumu

Jā, ogas ir viskaprīzākās, ja runa ir par mitrumu. To bojāšanās mitrā vidē šķiet pat acīm redzama, jo notiek ārkārtīgi ātri, tāpēc ir ļoti svarīgi nodrošināt sausu vidi. Ideāls glabāšanas veids: ieber bļodiņā ogas, uzklāj tām papīra dvielīti un noteikti nenoslēdz trauku ar vāku, lai neveidojas papildu kondensāts.

Tumsu mīlošie

Tādus garšaugus un dārzeņus kā sīpoli, ķiploki, kartupeļi, nevajadzētu uzglabāt gaišās, saulainās vietās, jo tā tie ātri savīst un sāk dzīt asnus. Tumšā, vēsā vietā, kādā dabīga materiāla iepakojumā, piemēram, papīra maisiņā vai grozā ar paredzētu vietu brīvai skābekļa apmaiņai.

Tomātu "vājā vieta"

Vai zini, kas ir tomāta visvārīgākā vieta, no kuras tas sāk bojāties? Kātiņa vieta! Tāpēc tomātus uzglabā ar to uz augšu, lai tur brīvi piekļūst skābeklis. Vēl svarīgi - nekāds ledusskapis!

Prasīgie zaļumi

Kuram gan patīk baudīt savītušus zaļumus? To ilgākai uzglabāšanai samitrini papīra dvieli un ar to aptin zaļumus, tad ieliec maisiņā un uzglabā ledusskapī. Otrs variants - ja ledusskapja izmēri ļauj, ievieto to kātiņus glāzē ar ūdeni.

Zaļais brokolis

Šis veselīgais dārzenis draudzējas ar foliju. Ja to ietīsi folijā un tad ievietosi ledusskapī, tas tik ātri nesavītīs un nesabojāsies.

Vīnogas

Protams, skaistā augļu traukā uz galda tās izskatās lieliski, bet, ja zini, ka nespēsi tās ātri apēst, un vēlies, lai tās saglabājas stingras, turi tās ledusskapī.

Uzglabā ūdenī 

Notīrīti un sagriezti redīsi, burkāni un selerija ir ilgi uzglabājami, ja ievietosi tos pārtikai paredzētā trauciņā vai burkā ar nelielu daudzumu ūdens. Tikai atceries, ja uzglabā ilgāku laiku, ūdeni der nomainīt.

Nekāda ledusskapja!

Ir augļi un dārzeņi, kas nepanes siltumu, bet ir tādi, kas necieš aukstumu. Pie otrās kategorijas pieder tomāti, banāni, gurķi, paprika.

Ieturi distanci

Daži augļi un dārzeņi (piemēram, āboli, aprikozes, bumbieri, avokado) izdala īpašas gāzes, kas veicina blakus esošo produktu ātrāku nogatavošanos. Tāpēc turi tos atstatus no pārējiem augļiem un dārzeņiem, ja nevēlies paātrināt to nogatavošanos un arī bojāšanos.

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu