Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Lielais, gardais citruss pomelo: kā iegādāties vislabāko? (1)

Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Pomelo ir ļoti iecienīts citrusauglis, jo tā garša nav ne tik skāba kā citronam, nedz tik rūgtena kā greipfrūtam. To savos platuma grādos varam baudīt tieši gada aukstākajos mēnešos. No citrusaugļiem tas ir vislielākais un, iespējams, visnoslēpumainākais. Kā nopirkt vislabāko?

Tomēr, ne katrs zina kā izvēlēties pēc iespējas saldāku un gatavāku šo augli.

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Arī pomelo, kā daudzus citus augļus, pirms iegādas ir rūpīgi jāapskata un, jā, arī jāpasmaržo, jo šīs 2 lietas būs pirmās, kas norādīs augļa kvalitāti un gatavības pakāpi:

  • Gatava augļa miziņai jābūt līdzenai, bez bojājumiem, vienā krāsā, bez dažādām strīpām un krāsu plankumiem;
  • Vietai, kurā auglis savienojas ar koku noteikti nevajadzētu būt pārlieku mīkstam vai citā krāsā;
  • Gatavam pomelo piemīt patīkama, salda smarža, kuru var sajust caur miziņu;
  • Ja auglis ir labi nogatavojies tā miza ir dzeltenā vai maigi zaļā krāsā. Ja redzi izteikti zaļākus pleķus, tad pastāv iespēja, ka auglis nebūs tik gatavs un salds kā kārojas;
  • Svars, arī tam ir nozīme. Ja gatavs, tātad smags - kārtīgs, apaļš pomelo svērs vidēji 1 kg, ja svars ir mazāks, tas jau atkal norāda uz augļa nenogatavojušos stāvokli.

Lai izdodas iegādaties visgaršīgako, saldāko un sulīgāko!

Lasi vēl:

Avots: Infoeda.com

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu