Ekonomiskākai ikdienai: aizstājam dārgos produktus ar maciņam draudzīgākiem

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Internets ir piepildīts ar interesantām kulinārijas idejām, pretoties un nepamēģināt, varbūt var tikai cilvēks, kurš vienaldzīgs pret ēdienu. Nereti gan receptēs jāsastopas ar maciņam nedraudzīgiem produktiem.

Šo nepatīkamo situāciju var viegli labot, ja retos un dārgos produktus aizstāj ar pieejamākiem analogiem. Dalāmies ar šādu produktu sarakstu: daudzi no tiem, iespējams, jau atrodas tavos virtuves skapjos vai ledusskapī. 

Maskarpones vietā sarīvē biezpienu

Krēmsiers ir īsts itāļu lepnums. Viņi to izmanto, lai pagatavotu picu un spageti, kā arī vairākus gardus desertus. Šādu krēmieru gatavo no govs piena un pēc konsistences tas vairāk atgādina biezu skābo krējumu. Mascarpone piešķir ēdieniem pikantu garšu, īpašu maigumu un vieglumu. Bet siera izmaksas diez vai var saukt par ekonomiskām. Ko darīt, ja neesi gatavs tērēties?

Vienkārši izvēlies tam alternatīvu ekvivalentu pēc konsekvences. Tas var būt rīvēts augsta tauku satura biezpiens un krējuma, Filadelfijas vai rikotas sieru maisījums. 

Ķilavas un sardīnes pret anšoviem

Anšovi ir vēl viena sastāvdaļa, kas bieži atrodama oriģinālās receptēs, it īpaši itāļu virtuvē. Tikai daži cilvēki zina, bet anšovi nozīmē ne tikai mazas zivtiņas, bet arī to īpašo sālīšanas veidu. Pēc sagūstīšanas šādas zivis ievieto speciāli sagatavotā pikantajā sālījumā, pēc tam pārnes mucās ar jūras sāli un atstāj tur vairākus mēnešus. Tieši šī sālīšanas metode ļauj zivīm iegūt ļoti unikālu garšu, kuru šefpavāri novērtē.

Ja receptē, kas tev iepatikusies, satur anšovus, vari tos aizstāt ar parastajām ķilavām vai sardīnēm pikantā sālījumā. Šīs zivis ēdieniem piešķirs līdzīgu pikantumu un aromātu. Un, ja anšovi receptē tiek izmantoti kā garšviela, to vietā vari droši pievienot, piemēram, Taizemes vai Vjetnamas zivju mērci. Tās arī uzsvērs garšu un piešķirs ēdienam unikālu aromātu.

Kļavu sīrupa vietā - akāciju ziedu vai griķu medus

Desertu cienītāji recepšu sastāvdaļu sarakstā bieži  redzējuši kļavu sīrupu. Šim produktam ir viegla koksnes garša un īpašs aromāts. Kļavu sīrupu pievieno gan ceptiem gardumiem, saldumiem, pat mazei. Fakts ir tāds, ka kļavu sīrups ir universāls: tas neizraisa pārtikas alerģiju, bet tajā ir arī vairāk antioksidantu un mazāk kaloriju.

Kļavu sīrupu var aizstāt ar ļoti pieejamu un iecienītu produktu. Kā alternatīvu desertu pagatavošanai var izmantot griķu vai akāciju medu. Un, ja kādam ēdienam nepieciešams vieglāks sīrups, var mēģināt to aizstāt ar bumbieru vai ērkšķogu ievārījumu.

Zemāka tauku satura krējums vai piens kokosriekstu piena vietā

Kokosriekstu piens ir vēl viena tradicionāla sastāvdaļa lielā daļā kokteiļu, mērču, desertu un zupu. Pavāri šo produktu novērtē tā maigās garšas un patīkamā aromāta dēļ. Pateicoties kokosriekstu piena pievienošanai, jebkurš ēdiens kļūst maigākāks un gaisīgāks.

Ja kokosriekstu piens pēkšņi nav pa rokai, vari mēģināt to aizstāt ar saldo krējumu vai pienu ar zemu tauku saturu. Bet, lai šīs sastāvdaļas iegūtu raksturīgu kokosriekstu aromātu, labāk ir pievienot tām nedaudz kokosriekstu pārslu. Šī kombinācija sniegs ēdienam patīkamu pēcgaršu, kas parasti paliek pēc kokosriekstu piena.

Etiķis ar cukuru un sojas mērci rīsu etiķa vietā

Rīsu etiķi parasti izmanto dārzeņu, mērču un marināžu pagatavošanai. Šādam produktam ir maiga un saldena garša, kā dēļ ēdieni ar tā pievienošanu kļūst oriģinālāki un pikantāki. Turklāt, salīdzinot ar citiem etiķa veidiem, šādam produktam ir mazāks skābums un zemāks kaloriju saturs.

Neskatoties uz to, ka rīsu etiķis nav tik dārga sastāvdaļa, ne vienmēr to var atrast veikalu plauktos. Tāpēc, ja nolem gatavot ēdienu, un tā receptē ir rīsu etiķis, mēģini to aizstāt ar parastā etiķa, sojas mērces un cukura maisījumu.

Kaperu vietā piparu gurķīši un olīvas

Kaperi atrodami daudzu recepšu sastāvdaļu sarakstā. Un viss būtu kārtībā, bet lielākajai daļai mājsaimnieču un vēl jo vairāk tiem, kas tikai sāk apgūt ēdienu gatavošanu, šis produkts var kļūt par īstu noslēpumu. Kaperi ir kaperu ziedpumpuri, kurus visbiežāk pārdod marinētā vai sālītā veidā. Kaperus pavāri ir iecienījuši to sāļās un vietgli pikantās garšas dēļ. 

Salātos kaperus vari aizstāt ar viegli pikantajiem "piparu gurķīšiem", bet zivs vai gaļās ēdienos ar zaļajām olīvām. Tici, garša sanāks līdzīga un ļoti laba.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu