Kā tikt pie konservētajiem gardumiem? 5 metodes, kas palīdz atskrūvēt burkām vāciņus (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Plaukstas deg kā ugunī, no pieres tek sviedru lāses, bet pie iecienītākajiem gurķīšiem tā arī netiec? Nemokies! Izmanto pārbaudītas metodes, kas atvieglos šo procesu.

Metode Nr.1: Gumijas cimdi

Bieži vien galvenais iemesls, kāpēc neizdodas atvērt burciņu ir tas, ka tev slīd rokas. Ja mājās ir gumijas cimdi, liec tos lietā. Uzvel un spēku griez burkas vāciņu pretēji pulksteņa virzienam. Rokas neslīdēs un burciņa būs vaļā.

Metode Nr.2: Kancelejas gumijas

Kas to būtu domājis, ka šīs gumijas var izmantot tādam mērķim? Līdzīgi kā cimdi, arī gumijas palīdz rokām neslīdēt. Uztin gumiju uz burkas vāka, vēlams vismaz divas reizes, jo gumijai ir cieši jāpieguļ. Tālākās darbības jau ir labi zināmas – kārtīgi satver burku un taisi vaļā.

Metode Nr.3: Ēdamkarote vai tējkarote

Daudzas mājsaimnieces izmanto šo metodi, aizstājot karoti ar parastu nazi. Bet pilnīgi noteikti nedrīkst darīt! Šādas darbības nav drošas, jo, nospiežot naža asmeni, tas var nolūzt un traumēt roku. No drošības viedokļa vēlamāk ir lietot ēdamkaroti vai tējkaroti.

Lai atvērtu cieši noslēgtu vāku, mēģini pazemināt spiedienu burkas iekšpusē, atbrīvojot no tās gaisu. Novieto karotes plakano malu zem vāka izvirzītās daļas. Izmantojot karoti kā sviru, mēģini viegli pacelt vāku. Ja tu dari visu pareizi, dzirdēsi kā gaiss ieplūst vai pat tādu kā mazu būkšķi. 

Pēc tam ar roku pagriez vāciņu pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Tam vajadzētu atvērties bez piepūles.

Foto: Depositphotos

Metode Nr.4: Silts vāciņš

Metālam ir lielāks termiskās izplešanās koeficients salīdzinājumā ar stiklu. Tas nozīmē, ka sildot burkas metāla vāku, tas izplešas. Pietiks pat ar nelielu nobīdi, lai samazinātu gaisa spiedienu burkas iekšpusē.

Tieši uz šīm materiālu fizikālajām īpašībām ir pamatota 4.metode. Uzvāri ūdeni un ielej to dziļā traukā. Apgriez burku otrādi un iemērc vāciņu ūdenī. Šķidrumam jābūt ļoti maz. Tam vajadzētu tikai nosegt vāku, bet nepieskarties stiklam - šis trauslais materiāls var neizturēt karstumu un plīst.

Pēc šīm darbībām ir mazliet jāuzgaida. Tev vajadzētu dzirdēt nelielu trokni - tas nozīmēs, ka no burkas ir izgājis gaiss. Parasti tas prasa apmēram 30–40 sekundes. Tad izņem burku no ūdens, noslauki ar sausu dvieli un atver burku kā ierasts - tikai prātīgi - atceries, ka vāks ir karsts!

Vāku var sasildīt arī citā veidā: ieliec burku izlietnē va bļoda un vāka centram lej virsū silto ūdeni. Tālākās darbības tu jau zini.

Metode Nr.5: 

Lai atvērtu spītīgu vāku, ar parasto kancelejas līmlenti var nepietikt, tāpēc, ja vien iespējams, izmanto platu celtniecības līmlenti. Aptin to ap vāku, mēģinot satvert gan augšējo, gan apakšējo malu. Lai būtu pārliecība, uzklāj vairākus līmlentes slāņus. Ar roku satver lentes brīvo malu, stingri turi burku ar otru roku. Pavelc lenti, bīdot vāciņu pretēji pulksteņrādītāja virzienam.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu