Ārsti svaiga ingvera tēju atzīst par efektīvu dzērienu pret saaukstēšanos un gripu, atzīmējot, ka tā lieliski sasilda un aizsargā no drebuļiem, kā arī tai piemīt spazmolītiska, pretsāpju, atkrēpošanas un pretiekaisuma iedarbība.
Tajā pašā laikā eksperti iesaka pievērst uzmanību dažām iezīmēm, gatavojot veselīgo dzērienu - pretējā gadījumā tā dziedinošais efekts var būt par minimāls.
1. kļūda: ingvera mizošana. Svaigas ingvera saknes nav jāmizo, jo tā apvalks satur vērtīgas sastāvdaļas. Mizošanas vietā ingveru labāk kārtīgi nomazgāt un noberzt ar kādu švammīti.
2. kļūda: iepriekš sasmalcināts ingvers. Daudzi vispirms sagriež ingveru un atstāj to šādā formā, līdz ūdens vārās. Pēc ekspertu domām, tā ir slikta ideja, jo augs zaudē daļu derīgo sastāvdaļu, tā ēteriskās eļļas iztvaiko veltīgi. Lai no tā izvairītos, ingveru vajadzētu sagriezt tieši pirms tējas pagatavošanas.
3. kļūda: pārāk karsts vai auksts ūdens. Ne verdošs, ne atdzesēts ūdens nav piemērots ingvera tējas pagatavošanai. Optimālas ūdens temperatūras pazīme šāda dzēriena pagatavošanai ir tāda, ka uz tās virsmas paceļas vairāki mazi gaisa burbuļi.
4. kļūda: ātra pagatavošana. Ingvera tējas pagatavošanai ir nepieciešamas vismaz piecas minūtes, tikai tad to var saukt par dziedinošu. Tiem, kuriem patīk izteiktāka dzēriena pikanta garša, pagatavošanas process jāpaildzina līdz desmit minūtēm, lai izngver kārtīgi ievelkas.
Lasi vēl: