Pastas un picu lielvalsts - Itālija

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Protams, itāļi ļoti lepojas ar savu virtuvi un ievēro īpašis galda etiķetes noteikumus, kas aizsargā valsts gastronomijas kultūru. Tātad, itāļiem nevajadzētu lūgt kečupu. Pēc šāda lūguma viņi nolems, ka tu esi ļoti nezinošs par viņu kultūru un reputācijas atjaunošana būs diezgan sarežģīta.

Itāļu pavāri ir ļoti impulsīvi un viegli aizskarami. Neprasi viņiem pievienot papildu sieru, mērci vai garšvielas, jo viņi, domājams, to uztvers kā apvainojumu, jo viņi novērtē izcila garšas un pasniedz ēdienus tā kā tiem jāgaršo vilabāk.

Visi zina, ka itāļi pusdienās vai vakariņās neatsakās no glāzes vīna. Tiesa, mēs runājam tikai par glāzi. Itāļiem nepatīk piedzerties un viņi to uzskata par nepieņemamu, tāpēc, izlemjot baudīt picu ar glāzi sausa sarkanvīna, atceries par saprātīgu alkohola daudzumu.

Vēl viena nacionālās etiķetes iezīme ir saistīta ar vietējiem restorāniem. Itālijā mīl bērnus un neiebilst pret viņu klātbūtni restorānos, taču ir vairākas nianses, kurām jaunajiem vecākiem vajadzētu sagatavoties. Pārtinamie galdi neatrodas tualetēs, bet tieši zālē. Lai nebūtu neveiklu brīžu, trenē iemaņas ātrā autiņu nomaiņā.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu