Sāc dienu ar garšu un veselīgi: 5 produkti, kas piestāv brokastu galdam

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Brokastīm ir liela nozīme cilvēka dienā, jo tās nodrošina organismu ar nepieciešamo iekšējo enerģiju. Un, lūk, pieci brokastīm piestāvoši, veselīgi produkti, kurus baudīt rīta cēlienā.

Olas

Lielisks olbaltumvielu avots, produkts, kas dod mums enerģiju. Pētījumi liecina, ka brokastīs ēdot olas, cilvēki izjūta mazāku izsalkumu, tāpēc dienas laikā patērē mazāk kaloriju. Tas viss veicina veselīgu svara kontrolēšanu.

Čia sēklas

Piesātināti ar šķiedrvielām, čia sēklas nodrošina mūsu sirds aizsardzību. Dod organismam svaiguma sajūtu. Tajās ir antioksidanti, kas darbojas kā pretiekausma līdzeklis. Sēklas samazina arī cukura līmeni asinīs.

Ogas

Visvienkāršākais veids, kā baudīt maksimāli vērtīgas brokastis veselībai, ir iekļaujot tajās augļus. Un vislabākā izvēle starp augļiem būs tieši ogas. Mellenes, zemenes, avenes, zilenes. Tās ir ar šķiedrvielām bagātas, tām piemīt lieliska garša un satur antioksidantus un zemu cukura daudzumu.

Jogurts

Glāzē jogurta ir pietiekami daudz olbaltumvielu, lai tu varētu enerģisk darboties līdz nākamajai ēdienreizei.  Pievieno šim produktam, klāt vēl ko gardu un vērtīgu, piemēram medu un riekstus.

Zaļā tēja

Sen ir pierādītas zaļās tējas dziednieciskās īpašības. Tā ir lielisks antioksidants, kas attīra organismu un veicina svara zudumu. Zaļās tējas tase no rītiem atspirdzinās un aizsargā no dažāda veida kaitēm un vīrusiem.

Lasi vēl:

Avots: Krasotka.postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu