6 pazīmes, kas liecina, ka patērē pārāk daudz ogļhidrātu (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Palielināts ogļhidrātu patēriņš sagādā milzīgu slodzi organismam. Ja tas netiek galā, cilvēkam rodas slikta pašsajūta un rodas dažādi veselību ietekmējoši simptomi, kurus bieži vien pat grūti sasaistīt ar šo problēmu, skaidro "Postimees".

Paaugstināts holesterīns

Holesterīns bieži ir paaugstināts tajos gadījumos, kad cilvēks ļaunprātīgi uzņem "ātros" jeb vienkāršos ogļhidrātus, kas sagremošanai neprasa lielus enerģijas patēriņus un viegli iesūcas. Runa ir par rafinētajiem ogļhidrātiem, kuru avoti ir tādi produkti kā baltmaize, daudzi konditorejas izstrādājumi, rīsi un manna, makaroni, brokastu pārslas un saldumi Visiem šiem produktiem ir augsts glikēmiskais indekss un tas noved pie straujiem cukura lēcieniem asinīs un insulīna līmenī.

Nogurums

Ātrie ogļhidrāti dod enerģijas pieplūdumu, bet pēc neilga laika pēc to lietošanas iestājas tāds pats straujš tonusa kritums. Dienas vidū vari izjust spēcīgu miegainību, spēku izsīkumu.

Aizmāršība

Cukura pārpalikumi no ātrajiem ogļhidrātiem sabiezē asinis, kas noved pie smadzeņu aptumsuma, bremzē to kognitīvo darbību, kā rezultātā ir grūtāk koncentrēties un daudz kas var aizmirsties.

Garastāvokļa svārstības

Straujas cukura līmeņa svārstības asinīs, kas saistītas ar organisma reakciju uz ātro ogļhidrātu patēriņu, var radīt arī problēmas ar noskaņojumu. Ja dienas laikā tu piedzīvo eiforiju, tad nomāktību un skumjas, viens no šo svārstību iemesliem var būt pārāk liels ogļhidrātu patēriņš. Ir laiks sabalansēt savu uzturu!

Galvassāpes

Liels daudzums cukura organismā liek aizkuņģa dziedzerim darboties citā režīmā, lai sekmīgi izvadītu lieko cukuru no organisma un stabilizētu kopējo cukura līmeni. Vienlaicīgi ar šo procesu, sabiezē asinis, kas var novest pie sīko asinsvadu spazmām. Pastāv iespēja, ka asinsvadi tajā laikā saraujas un šis process var novest līdz galvassāpēm.

Vājums, asinsspiediena svārstības

Pēkšņs vājums, reiboņi, “vieglu” kāju sajūta. Šīs pazīmes var būt norāde uz to, ka cilvēka uzturā ir pārsniegts ogļhidrātu, saldumu daudzums. Liels daudzums insulīna un citu vielu, kas tiek izdalīti, lai cīnītos ar cukuriem, veicina vēdera dobuma orgānu paplašināšanos, kas noved pie pašsajūtas pasliktināšanās.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu