Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Solis, kuru nedrīkst aizmirst, grilējot ar koka irbulīšiem

Foto: koss13/Shutterstock.com

Grilēšana uz koka iesmiņiem ir laba izvēle, ja vēlies uz tiem savērt paralēli gaļu vai zivi, sieru un dārzeņus un katram ēdājam uz šķīvja pasniegt visu iesmu. Tomēr ir kāda maza nianse, ko der ņemt vērā.

Koks ir materiāls, kas deg. Un mēs noteikti negribam, lai iesma gali, uz kura uzvērts ēdiens, sāk degt vai gruzd brīvajās vietās starp ēdiena gabaliņiem. Lai no tā izvairītos, pirms produktu vēršanas uz iesmiņiem ir jāveic neliela sagatavošanās.

Pirms ķeries pie grilēšanas, ieliec koka iesmiņus bļodā vai un pārlej tos ar ūdeni, lai tie būtu pilnībā nosegti, un ļauj tiem mērcēties 10–20 minūtes. 

Tad atliek ņemt tos no ūdens ārā, nosusināt un vērt virsū to, ko biji iecerējis grilēt.

Ūdens, kas būs sasūcies iesmos, grilēšanas laikā neļaus tiem sākt degt un gruzdēt. 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu