Saldāki un skābāki, lielāki un mazāki, no zaļiem līdz koši sarkaniem - āboli ir kārtīgs rudens vēstnesis un septembris ir labākais laiks, kad tos baudīt. Grauz svaigus, bet neaizmirsti arī par kādu košu, aromātisku un bezgala garšīgu kūku, pīrāgu vai strūdeli. Kuru recepti izvēlēsies tu?
Iespējams, garšīgākās ābolu kūkas - TOP 12
Noderīgi:
- Ābolu mizošana vairumā recepšu ir gaumes lieta. Ja pret miziņu nav iebildumu un vēlies mazliet ietaupīt laiku, āboliem jāizņem tikai serde.
- Visi āboli nav vienādi - ir āboli, kuri ātrāk izcepas mīksti, bet ir tādi, kas jāgatavo manāmi ilgāk.
- Jo plānākas ābola šķēlītes, jo ātrāk tās izcepsies. Cik plānus gabaliņus griezt, izvērtē pēc tā, cik ilgi jācep kūka kopumā, lai arī mīkla būtu gatava.
- Āboli izcili sader ar vaniļas cukuru, medu un kanēli, tāpēc vari ļauties eksperimentam un kādu recepti pēc saviem ieskatiem arī papildināt.
- Ja esi izlēmis ābolu nomizot un sagriezt krietnu laiku pirms gatavo kūku, apslaki to ar nelielu daudzumu citrona sulas, lai aizkavētu ābolu apbrūnēšanu.