Kā atbrīvot sīpolus no sīvuma, lai gardi iemarinētu?

Sīpoli. FOTO: No personīgā arhīva

Viena no lieliskām piedevām, kas papildina kā dārzeņus, tā arī gaļas un zivju ēdienus, ir "pa fikso" iemarinēti sīpoli. Ar vienu nosacījumu - ja tie nav mīksti un marinādi nesabojā nebaudāms sīvums.

Lai marinēts sīpols saglabātu foršo kraukšķi un labu garšu, pirms marinēšanas ir jāizdara kāds pavisam viegls darbiņš, kura īstenošanai vajadzēs verdošu un aukstu ūdeni.

Visu darbu, protams, sāk ar sīpolu nomizošanu, sagriešanu un varbūt kādas asaras noliešanu, kad sīvums paspējis iecirst acīs.

Tad sīpolus liek kādā bļodā, kurā tos aplej ar verdošu ūdeni jeb noplaucē. Pēc kā uzreiz karsto ūdeni nomaina ar iespējami aukstāku, sīpolus apmaisot, lai visi atdzistu. 

Tālāk jau marinēšana pēc paša ieskatiem. Iedvesmai dažas receptes:

Uz augšu
Back