Mazās virtuves gudrības: 15 padomi, kas atvieglos saimniekošanu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Neviens no mums nepiedzimst ar zinību bagāžu visās dzīves jomās. Mazie virtuves padomi būs vērtīgs atbalsts katrai saimniecei un saimniekam.

  1. Soda un etiķis tavā acu priekšā tiks galā ar taukiem cepeškrāsnī. Uzzied sajaukto masu uz netīrajām vietām, ļauj tai iedarboties. Tad kārtīgi noslauki un noskalo. Ja virsma ļoti netīra - procesu atkārto vairākas reizes,
  2. Zaļumus vari saldēt ar ūdeni vai olīveļļu ledus trauciņos, tad vari tos izmantot jebkurā nepieciešamajā ēdienā.
  3. Čipsu Pringles trauciņu vari izmantot spageti makaronu uzglabāšanai - ērti!
  4. Lai trauku mazgāšanas sūklītis ātrāk izžūtu, turi tās vertikāli. Tas ir svarīgi, jo mitrā vidē ātrāk vairojas baktērijas.
  5. Kā neitralizēt spēcīgu sīpolu un ķiploku aromātu? Ar sodu un citrona sulu - izzudīs kā nebijis!
  6. Zaļi banāni? Pasteidzini nogatavošanās procesu - atrodi papīra maisiņu, liec tos iekšā kopā ar ābolu. 
  7. Riekstu vieta ir ledusskapī, jo zemā temperatūra ļauj vērtīgajām eļļām saglabāt savas īpašības.
  8. Esi koka virtuves piederumu cienītājs? Reiz pa reizei novāri tos un novieto tur, kur tie ātrāk izžūs, lai atbrīvotos no baktērijām, kuras uzsūc koks. Bet atceries, ja redzamas plaisas vai kādi citi defekti, piederumus laiks mainīt.
  9. Kā ērti sagriezt siera kūkas, mīkstas ruletes, sieru? Izmantojot zobu diegu! 
  10. Kā ātri sagriezt lielāku daudzumu ķiršu tomātu? Uzber tos uz viena šķīvja, uzliec virsū otru, piespied un ar nazi griez cauri starp abiem šķīvjiem.
  11. Lai tomāti ilgāk svaigi un nebojājas, turi tos ar kātiņa vietu uz leju.
  12. Sāls kopā ar citrona sulu, ja uzklāts uz koka dēlīša, liks tam labāk izskatīties un atbrīvos no aromātiem, kas tajā sakrājušies.
  13. Banāni pārāk ātri paliek brūni? Kāta vietu notin ar foliju vai pārtikas plēvi - tas procesu palēninās. 
  14. Jāsmērē maizītes, bet sviests ciets? Sarīvē to!
  15. Lai ātri iztīrītu mikroviļņu krāsni, ievieto tajā citronu un karsē dažas minūtes. Tad atliek tikai izņemt augli un kārtīgi izslaucīt krāsniņu no iekšpuses.
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu