5 produkti, kas veicina tavu nogurumu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ja dienas vidū sāc justies miegains, tam pamatā var būt divi iemesli: tu tiešām neesi kārtīgi izgulējies vai arī neesi brokastīs mielojies ar produktiem, kas veicina enerģiju un pusdienās apēdis ko tādu, kas veicina nogurumu.

Lūk, produkti, kas liek tev justies nogurušam un neproduktīvam. 

Sarkanā gaļa

No zinātniskā skatu punkta joprojām nav vienota atzinuma par sarkanās gaļas labumu vai kaitīgumu. Tā satur gan virkni labu un vērtīgu mikroelementu, tajā pat laikā izraisa virkni dažādu problēmu, kas var pat samazināt mūža ilgumu. Tomēr, bez šaubām var apgalvot, ka sarkanā gaļa atņem mums enerģiju. Pirmkārt, tās pārstrādāšanai organismam ir ļoti janopūlas, īpaši, ja esi mielojies ar tādiem gaļas izstrādājumiem kā desas, cīsiņi vai kūpināts šķiņķis. No šādas maltītes organisms neuzsūc praktiski neko sev vajadzīgu, tātad nav enerģijas apmaiņas, tikai patēriņš. Rezultāts - nogurums un sāta sajūta tikai uz īsu brīdi. 

Ja no sarkanās gaļas neesi gatavs atteikties, izvēlies baudīt to maksimāli maz apstrādātu, bet, ideālā variantā, brīvdienās, lai darba nedēļā esi produktīvs.

Saldumi

Konfektes, kruasāni, jogurti, cepumi ir īstas cukura krātuves. Tukšā dūšā ēdot saldumus, aktīvi sāk darboties organisms, izstrāda papildus insulīnu, lai regulētu cukura līmeni asinīs. Attiecīgi, pēc tādas maltītes, neatkarīgi no rīta vai pusdienās, jūties nevis uzlādējies, bet saguris. Vēl viens mīnuss - strauju cukura līmeņu svārstību rezultātā rodas lielāka apetīte, kas nav nepieciešams, īpaši, ja rūpējies par auguma aprisēm.

Baltmaize

Par baltmaizes lietošanu uzturā tiek runāts daudz. Lai arī tā ir garda, tā mūsu organismam nesniedz neko labu, vien mirkļa sāta sajūtu, bet nekādu enerģētisko pienesumu, tieši otrādāk - nogurumu un liekas, nevienam nevajadzīgas kalorijas. 

Trekni ēdieni un "fast food"

Produkti ar augstu tauku saturu izraisa nogurumu un paaugstina stresa līmeni organismā, jo ir grūti sagremojami. Lieta ir tāda, ka šim procesam tiek tērēts tik pat daudz enerģijas, cik ar taukiem organismā. Rezultātā pēc pārtikas uzņemšas rodas smagums un pārpildītības sajūta vēderā, kas ietekmē arī kopējo cilvēka labsajūtu.

Alkohols

Ir tāds teiciens: “Alkohols ir enerģija, kas ir aizņemta.” Tu esi sabiedrisks, aktīvs, ar dzirkstošu humora izjūtu, bet patiesībā organisms jau cīnās ar saindēšanos. Kad spirta stimulējošā darbība beidzas, šī cīņa joprojām turpinās - šeit arī rodas paģiras, slikta pašsajūta. No rīta nav spēka piecelties, ilgi jāatjaunojas, jāārstējas, un tas nozīmē, ka nākamā diena pēc ballītes ir izsvītrota no dzīves. Ne velti cilvēku organismi, kuriem patīk izklaidēties ar glāzi rokās, nolietojas īsākā laika periodā.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu