Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vai zini, ar ko atšķiras zaļās olīvas no melnajām?

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Vai tu būtu pārsteigts, ja mēs teiktu, ka nav divu krāsu olīvu? Veikalu plauktos esam ieraduši redzēt gan zaļas, gan melnas, bet kā ir patiesībā?

Par zaļajām olīvām

Zaļš ir ne tikai olīvu krāsas apzīmējums, bet arī gatavības pakāpe brīdī, kad tās tiek norautas no koka. Jā - zaļajām olīvām neļauj nogatavoties. Tās pēc novākšanas iemērc sārma šķīdumā, pēc tam sešus līdz 12 mēnešus pirms iepakošanas fermentē sālījuma šķīdumā. Zaļās olīvas lielākoties ir atbrīvotas no kauliņiem un nereti pildītas ar kādu citrusaugli, riekstiem, sieru vai, piemēram, tunci.

Par melnajām olīvām

Melnās olīvas iemanto savu krāsu kokā - tām ļauts nogatavoties un šajā procesā no zaļām kļūst melnas. Tos šīs iemērc sārma šķīdumā, lai likvidētu dabisko rūgtumu, pēc tam sālī. Pildītas šīs olīvas bieži nenākas redzēt. 

Ja kādreiz esi sapņojis pastaigāties pa olīvu koku lauku un baudīt svaigas šīs ogas - atmet šo domu. Neapstrādātas olīvas ir ļoti rūgtas un negaršīgas!

Lasi vēl:

Avots: Livestrong

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu