Frāzes un jautājumi, kas nokaitina veģetāriešus un vegānus (14)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ja esi pievērsies veģetārai vai vegānai diētai, arī tu noteikti esi saskāries ar jautājumiem, kas pārbauda tavu pacietības līmeni. Lūk, izplatītākie jautājumi un frāzes, ko ikdienā dzird veģetārieši un vegāni.

"Un ko tad tu vispār ēd?"

Visu, izņemot gaļu vai attiecīgi dzīvnieku izcelsmes produktus (atkarībā no diētas veida). 

"Zivs nav gaļa, kāpēc arī to neēd?"

Kad pārliecinātam vegānam mēģini iestāstīt, ka zivs ir aukstasiņu radījums, dumjš un nejūt sāpes, daži dusmās vārās. Šo diētu ievērotāji nelieto uzturā nogalinātas dzīvas būtnes produktus, un zivs nav izņēmums.

"Es arī mēģināju, bet man kaut ka neizdevās..."

Šeit vienmēr seko jautājums kāpēc? Ja tas nav bijis veselības dēļ vai iekšējas pārliecības, bet gan lai kādam ko pierādītu, - ideja jau saknē ir nolemta neveiksmei. Ja tas tiešām ir aktuāli, tad jāapzinās, ka lielākā daļa veģetāriešu un vegānu ir ļoti atvērti un labprāt dalās pieredzē un ieteikumos.

"Kā tu nodrošini sevi ar organismam nepieciešamo?"

Ir virkne produktu, kas satur tik pat daudz, ja ne pat vairāk olbaltumvielu kā gaļa, piemēram, pupiņas un zemesrieksti. Mūsdienās arī daudzi sportisti izvēlas veģetāro diētu, jūtas izcili un gūst labus panākumus.

"Veģetārisms ir kaitīgs veselībai"

Tikai tāpēc, ka visēdāju ir vairāk kā veģetāriešu, valda arī uzskats, ka veģetārisms ir kaitīgs, tomēr ir pētījumi, kas apliecina, ka veģetārisms ir veselīgs, turpretim liels gaļas patēriņš nodara kaitējumu organismam. Viss slēpjas spējā sabalansēt savu uzturu.

"Augiem arī sāp!"

Klasiska frāze no gaļēdāja puses, kas vēlas izsmiet vai izprovocēt veģetārieti vai vegānu. Mēģināt pierādīt pieaugušam cilvēkam, ka augam nesāp, būtu tas pats, kas salīdzināt ābolu ar steiku. 

"Cilvēks = mednieks, viņam jāēd gaļa"

Protams, vēsturiski tā ir bijis un katram ir tiesības uz izvēli, bet jāapzinās, ka visi esam apveltīti ar intelektu un spēju vērtēt savas rīcības sekas un izvēlēties sev pieņemamu dzīvesveidu.

"Ja apēdīsi vienu gabaliņu, nekas slikts taču nenotiks!"

Tas ir pat gana rupji, mēģināt veģetārieti vai vegānu pierunāt apēst gaļas gabalu. Ja cilvēks ir izvēlējies šādu dzīvesveidu, viņš noteikti nepiekritīs un, iespējams, jutīsies aizvainots, jo necieni viņa izvēli. Nekādā gadījumā nemēģini viņam iebarot gaļu slepus.

Komentāri (14)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu