Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Jāņogas un upenes

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pixabay.com

Abām šīm ogām piemīt līdzīgas īpašības, turklāt abas lieliski palīdzēs tikt galā ar lieko svaru. Šajās nelielajās ogās ir daudz A un C vitamīnu, kā arī vairākas organiskās skābes un minerālvielas, kas stimulē vielmaiņas procesus un palīdz neveselīgā holesterīna līmeņa pazemināšanai. Abās ogās ir vairāki elementi, kas palīdz smadzeņu darbībai. 

Jāņogu un upeņu pozitīvo iedarbību var sajust baudot ogas gan svaigā veidā, gan dažādos salātos, mērcēs, kompotos un svaigajos kokteiļos.

Lasi vēl:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu