Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Avenes un kazenes

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Avenes

Aromātiskās un gardās avenes ir labas ne tikai saaukstēšanās slimību ārstēšanai, bet arī lieko kilogramu padzīšanai. Šajā ogā ir liels daudzums C vitamīna, kas palīdz tauku dedzināšanas procesā.

Svaigas avenes nepaaugstina cukura līmeni asinīs, tādēļ ar tām drīkst našķoties pat diabēta slimnieki. Viena sauja aveņu spēj pilnībā remdēt izsalkuma sajūtu, šādā veidā ievērojami samazinot uzņemto kaloriju daudzumu.

Kazenes

Kazenēs ir rekordliels skaits organisko skābju, vitamīnu, pektīnu un citu vērtīgo mikroelementu. Šī saldskābā oga pozitīvi ietekmē gremošanas traktu un mazina iekaisuma procesus. Svaigas kazenes būs lielisks papildinājums augļu salātiem, smūtijiem un kokteiļiem, kā arī labi papildinās dažādus gaļas un zivju ēdienus.

Lasi vēl:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu