Kā pareizi cept uz oglēm?

FOTO: receptes.lv

Karstumu no oglēm var regulēt. Karstākās ogles izmanto burgeru, hotdogu un dārzeņu grilēšanai.  

Priekš tam ogles sakārto divos līmeņos - vienu grila daļu piepildi ar oglēm uz trešdaļu, bet otrā daļā ogles ir plānā kārtā. Tad uz karstākām var cept, bet otrā grila daļā produktus nogatavināt. 

Bet vienkāršākā konstrukcija - kad gatavas ogles sakārto gar grila malām un ēdienu gatavo, izmantojot karstumu, kas nāk no paša grila. 

Starp citu, pa vidu, kur nav ogļu, var novietot katliņu vai folijā ietītu ēdienu. Šādi var cept lielus gaļas gabalus vai veselu vistu.

Padoms:  gaļai noteikti jāļauj "atpūsties" minūtes 5 uz dēlīša. Labāk, ja dēlītim pa perimetru ir rieva - tajā sakrāsies gaļas sulas.

Uz augšu