Kokogles

FOTO: receptes.lv

Ja uz oglēm skatās ne tikai kā uz karstuma avotu, bet arī kā īpašās dūmu garšas avotu, tad vienmēr izvēlies kokogles. 

Tas parasti labi deg un tur karstumu. Tāpēc, ja tu gatavo uz oglēm, vienmēr sarūpē laicīgi visus produktus. Ogles negaidīs!

6 ieteikumi no pieredzējušiem grilētājiem:

  1. Vienmēr pērc lielas un tīras ogles. Un vislabāk tās pirkt tur, kur pērk ogles restorāni un kafejnīcas. 
  2. Pirms liec grilā ogles, ieber tur smiltis - apm. 2 cm. Tās savāks sevī pilošus taukus.
  3. Nekad neizmanto degšķidrumu. Lai ko rādītu reklāmā un ķīmijas ražotāji - tā ir ķīmija! Izmanto papīru un skaliņus.
  4. Cep vienmēr tikai tad, kad ogles pārklājās ar baltu kārtu. Zem restēm jābūt jau gatavām oglēm. Un neaizmirsti notīrīt pelnus.
  5. Pirms liec uz oglēm restes, iesmērē tās ar speķi vai ieeļļo - tā produkti nepielips pie restēm.
  6. Ja vēlies pastiprināt smaržu, uzber uz oglēm koka skaidas (pirms tam 20 min. izmērcētas ūdenī). Skaidas degs pietiekami ilgi un dos nepieciešamo aromātu.
Uz augšu