Raksta turpinājums
Kam ticēt – receptei vai degunam?
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cepot kūkas, receptē norādīto cepšanas laiku izmanto tikai kā vadlīniju, nevis noteikumu, no kura nedrīkst atkāpties. Pievērs uzmanību brīdim, kad telpa piepildās ar cepumu, kūkas vai maizes smaržu, jo tas parasti liecina par gatavību. Izmanto koka irbulīšus, lai pārliecinātos, ka kūkas un kēksiņi patiešām ir gatavi. Iedur tuvāk vidusdaļai dažās vietās; ja izvelkot irbulīši ir tīri (tik vien kā dažas drupačas), tad ir gatavs.