Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Zupai trūkst garša? Glāb to ar vienu sastāvdaļu!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Vai ir gadījies, ka izvāri zupu, tajā ir pietiekoši sāls, gatavota no garšām bagātiem produktiem, bet vienalga šķiet, ka kaut kā pietrūkst? To var ātri labot!

Pievieno kādu no skābumu saturošiem produktiem. Neliels skābā elementa daudzums, piemēram, citronu sula, kas tiek pievienota ēdiena gatavošanas beigās, atvērs un papildinās esošās garšas, īpaši mērcēto pupiņu zupās, vai tajās, kas bagātas ar gaļu. 

Labākā soļanka

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Šo garšas pastiprinātāju lieto uzmanīgi, sākumā pievieno dažas piles, kārtīgi samaisi, pagaršo un tad turpini pievienot, līdz iegūsti daudzveidīgu, sabalansētu garšu. Tevi pārsteigs kā neizteiksmīgas garšas zupu var ietekmēt laima sula un pat etiķis.

Vienkāršā biešu zupa

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Lūk, dažas skābes saturoši produkti, kas atdzīvinās zupas garšas:

  • Citrona un laima sula
  • Etiķis - izmanto savu iecienītāko;
  • Tomāti: gan svaigi, gan konservēti, bet, lai tie dotu savu skābuma efektu, pievieno tāpat kā pārējos "skābos produktus" gatavošanas beigās;
  • Marinējumi: marinēti gurķi, skābēti kāposti - atliek izvēlēties tikai atbilstošo zupu, kur šie dārzeni iederēsies;
  • Bezpiedevu jogurts, skābais krējums.

Avots: Thekitchn.com

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu