Rīvmaize grauzdiņu vietā: tie paši, bet mazliet citi Cēzara salāti

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Cēzara salāti.
Cēzara salāti. Foto: Candice Bell/Shutterstock.com

Cēzara salāti ir salātu klasika, kas zināma teju visā pasaulē. Klasiskā recepte ietver romiešu salātu lapas, anšovu mērci, parmezānu un baltmaizes grauzdiņus, taču nu ir pieejamas visdažādākās šo salātu interpretācijas.

Cēzara salātus nu varam baudīt ar, piemēram, vistas fileju, garnelēm un bekonu. Arī koši ķiršu tomātiņi mēdz gozēties starp zaļajām salātu lapām. Un kāpēc gan ne, nesauksim tos par klasiku, bet garšo labi un tādējādi var katrs atrast savu tīkamāko versiju.

Bet ir vēl kaut kas, ko var pievienot, ja esi maizes un kraukšķīgas tekstūras cienītājs. Vai, pareizāk, – kaut kas, kas var aizstāt grauzdiņus šajos salātos.

Rīvmaize!

Kas vainas grauzdiņiem? Absolūti nekāda! Taču reizēm to var nebūt pie rokas, citreiz pieejamie gabaliņi var būt pārāk cieti vai lieli, kas apgrūtina ēšanu, un tad kā opcija mājās gatavotiem Cēzara salātiem var būt rīvmaize, iesaka "Tasting table".

Bet nē, nederēs vienkārši uzbērt pagatavotiem salātiem no paciņas rīvmaizi. Tā iepriekš ir atbilstoši jāsagatavo.

Kā sagatavot rīvmaizi pievienošanai salātiem

Rīvmaize, vienalga, kādu izvēlies – parasto vai, piemēram, panko, pirms pievienošanas salātiem ir jāapgrauzdē, lai tā iegūtu labāku smaržu un garšu.

Ar nelielu daudzumu sev tīkamu taukvielu (eļļu vai sviestu) rīvmaizi ber uz pannas un vidējā karstumā grauzdē, neaizmirstot apmaisīt, lai tā apcepas vienmērīgi un nepiedegtu.

Šādi pagatavotu rīvmaizi pievienojot salātiem, izdosies ne tikai tos papildināt ar īpašu tekstūru, bet, ja ir vēlēšanās, vari arī paspilgtināt garšas. 

Rīvmaizes grauzdēšanas procesā vari to papildināt ar klasiskajām garšvielām – sāli un pipariem. Bet labi iederēsies arī ķiploku un sīpolu pulveris, ja gribas pikantāku – noderēs čili pārslas vai asais paprikas pulveris.

Kad rīvmaize apgrauzdēta, ļauj tai atdzist.

Salātiem pievieno pasniegšanas brīdī, lai rīvmaize nepaspētu izmirkt. 

To vari arī novietot uz galda, lai katrs, kurš mielojas ar salātiem, var uzbērt tik, cik kārojas, un, ja ir vēlēšanās, var papildināt (izvairoties no tā, ka sākumā uzber daudz, bet rīvmaize zaudē savu būtību, izmirkstot un paliekot mīksta).

Dažas Cēzara salātu receptes iedvesmai:

Lai labi garšo!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu