Sākums > Receptes > Zupas

Labākā soļanka

2008. gada 3. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Lai arī nav klasiskās sastāvdaļas kā nieres un svaigās liellopa un cūkas gaļas, tomēr zupa savu pilnīgo garšu iegūst arī ar žāvētu gaļiņu. Pietiekami vienkārši, ļoti sātīgi un garšīgi!
Pagatavošana
50 min
1. Sagriež gaļu strēmelītēs, sarīvē burkānus (uz rupjās rīves), smalki sakapā sīpolu, sagriež gurķus un nelielos kubiciņos sagriež kartupeļus.
2. Uz pannas liek cepties sīpolus, pēc neilga laika (1 - 2 min.) liek klāt gaļu un apcep dažas min., tad ber klāt sarīvētos burkānus un gurķus, cep kamēr burkāni ir mazliet zeltaini (2 - 4 min.), tad pievieno tomātu mērci un vēl nedaudz pasautē.
3. Katlā ielej siltu ūdeni (daudzums atkarīgs no sastāvdaļu daudzuma un porciju skaita.2pers. apmēram 1l.) Un ber iekšā visu kas uz pannas, kārtīgi samisa un liek vārīties,un pievieno aukstu ūdeni(Tik cik šķidru zupu grib). Pēc kādas 1 min. ber klāt kartupeļus un vāra kamēr mīksti. Ja vēlas var piebērt sāli pēc garšas.
4. Kad zupa gatava - pasniedz. Pievieno šķēli citrona, olīvas. Kam garšo - pievieno skābo krējumu.
5. Labu apetīti!!!
Uz augšu