Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Labākā soļanka

Labākā soļanka

FOTO: Depositphotos.com

Lai arī nav klasiskās sastāvdaļas kā nieres un svaigās liellopa un cūkas gaļas, tomēr zupa savu pilnīgo garšu iegūst arī ar žāvētu gaļiņu. Pietiekami vienkārši, ļoti sātīgi un garšīgi!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Gaļa (kūpināts,žāvēts šķinķis, salami, žāvēta desa)
  • Marinēti gurķīši (vislabāk maziņie)
  • Burkāni (2pers. apmēram 3-4 vidēja lieluma)
  • Kartupelis
  • Sīpols (neliels)
  • Tomātu mērce (klasiskā vai saldā)
  • Citrons (maziņš)
  • Krējums
  • Melnās olīves (nav obligāti)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagriež gaļu strēmelītēs, sarīvē burkānus (uz rupjās rīves), smalki sakapā sīpolu, sagriež gurķus un nelielos kubiciņos sagriež kartupeļus.
  2. Uz pannas liek cepties sīpolus, pēc neilga laika (1 - 2 min.) liek klāt gaļu un apcep dažas min., tad ber klāt sarīvētos burkānus un gurķus, cep kamēr burkāni ir mazliet zeltaini (2 - 4 min.), tad pievieno tomātu mērci un vēl nedaudz pasautē.
  3. Katlā ielej siltu ūdeni (daudzums atkarīgs no sastāvdaļu daudzuma un porciju skaita.2pers. apmēram 1l.) Un ber iekšā visu kas uz pannas, kārtīgi samisa un liek vārīties,un pievieno aukstu ūdeni(Tik cik šķidru zupu grib). Pēc kādas 1 min. ber klāt kartupeļus un vāra kamēr mīksti. Ja vēlas var piebērt sāli pēc garšas.
  4. Kad zupa gatava - pasniedz. Pievieno šķēli citrona, olīvas. Kam garšo - pievieno skābo krējumu.
  5. Labu apetīti!!!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas