Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2020/02/06/12921252t1hf7e7.jpg)
Konservēšanai vispiemērotākāsir tās pīlādžogas, kas lasītas pēcpirmajām salnām, jo tad ogas vairs nav tik rūgtas.
- Ja pīlādžogas nolasītas agrāk - pirms salnām, tad tās pirms konservēšanas ieliek saldētavā, lai apsalst, un pēc tam izmanto pēc vajadzības.
/nginx/o/2020/02/06/12921254t1h2ff2.jpg)
- Pīlādžogas ir paredzētas gan sasaldēšanai, gan kaltēšanai/ žāvēšanai. Saldēšanai paredzētās ogas nomazgā, uzber uz paplātes un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad liek saldētavā un sasaldē. Pēc tam ogas var lietot neatlaidinātas.
- Ievārījumos un biezeņos pīlādžogas labi sader ar āboliem, bumbieriem un cidonijām. Pīlādžu konservus izmanto gan cepumiem un kūkām, gan kā piedevu gaļas, it sevišķi medījumu gaļas ēdieniem.
/nginx/o/2020/02/06/12921253t1h0b95.jpg)
- Pīlādžogu rūgtenums konservos labi harmonē ar vaniļu, kanēli, citrona un laima miziņu, kā arī ar kardamonu un koriandru.
Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"