Ābolu-pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

3 1
Šāds ievārījums lieliski der kopā ar biskvītu, jo pīlādži dod tādu sūru garšu, līdz ar to biskvīts nebūs tik salds un šķebinošs.

Sastāvdaļas

  • 1.5 ābolus 1,5kg
  • 0.5 pīlādžus - 0,5kg
  • 1.5 cukuru - 1,5kg
  • Biskvītam : 8 olas, 8 ēd.k. milti, 8 ēd.k. cukurs

Pagatavošana

180 min.
  1. sagriežam ābolus
  2. ņemam pīlādžus
  3. liekam kopā katliņā, pielejam nedaudz ūdeni, un liekam vārīties. kad nedaudz pašķīduši, liekam klāt cukuru
  4. un vāram līdz ievārījums gatavs.
  5. karstu pildam burciņās un atstājam lai atdziest
  6. tālāk izcepam vienkāršu biskvītu - ņemam 8 olas, atdalam dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru, pievieno miltus, un beigās iecilā uzputotus olu baltumus (svarīgi, lai olu baltumi ir uzputoti stingrās putās, ja ne - biskvīts saplaks un neizcepsies.)
  7. cep 40 minūtes.
  8. Kad biskvīts gatavs, iesmērējam pa vidu ievārījumu, sarullējam, ietinam folijā, un liekam ledusskapī uz pāris stundām. tad griežam gabalos un liekam uz šķīvja :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konservējumi

Jaunākās receptes