Ābolu - pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

3 1
Šāds ievārījums lieliski der kopā ar biskvītu, jo pīlādži dod tādu sūru garšu, līdz ar to biskvīts nebūs tik salds un šķebinošs.

Sastāvdaļas

  • Ievārījumam:
  • 1.5 kg ābolu
  • 0.5 kg pīlādžu
  • 1.5 kg cukura
  • Biskvītam:
  • 8 olas
  • 8 ēd. k. miltu
  • 8 ēd. k. cukura

Pagatavošana

180 min.
  1. Nomizo, sagriež ābolus.
    Nomizo, sagriež ābolus.
  2. Ņem pīlādžus.
    Ņem pīlādžus.
  3. Liek kopā ar āboliem katliņā, pielej nedaudz ūdens un liek vārīties. Kad pīlādži un āboli nedaudz pašķīduši, liek klāt cukuru.
    Liek kopā ar āboliem katliņā, pielej nedaudz ūdens un liek v...
  4. Vāra, līdz ievārījums gatavs.
  5. Karstu pilda burciņās un atstāj, lai atdziest.
    Karstu pilda burciņās un atstāj, lai atdziest.
  6. Tālāk izcep vienkāršu biskvītu - ņem 8 olas, atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru, pievieno miltus, un beigās iecilā uzputotus olu baltumus (svarīgi, lai olu baltumi ir uzputoti stingrās putās, ja ne - biskvīts saplaks un neizcepsies.)
    Cep 40 minūtes.
  7. Kad biskvīts gatavs, iesmērē pa vidu ievārījumu, sarullē, ietin folijā, un liek ledusskapī uz pāris stundām.
    Tad griež gabalos un liek uz šķīvja :)

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi