Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu - pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

2009. gada 10. septembris
Foto: Ilze Lipska
Šāds ievārījums lieliski der kopā ar biskvītu, jo pīlādži dod tādu sūru garšu, līdz ar to biskvīts nebūs tik salds un šķebinošs.
Pagatavošana
180 min
1. Nomizo, sagriež ābolus.
Foto: Ilze Lipska
2. Ņem pīlādžus.
Foto: Ilze Lipska
3. Liek kopā ar āboliem katliņā, pielej nedaudz ūdens un liek vārīties. Kad pīlādži un āboli nedaudz pašķīduši, liek klāt cukuru.
Foto: Ilze Lipska
4. Vāra, līdz ievārījums gatavs.
5. Karstu pilda burciņās un atstāj, lai atdziest.
Foto: Ilze Lipska
6. Tālāk izcep vienkāršu biskvītu - ņem 8 olas, atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru, pievieno miltus, un beigās iecilā uzputotus olu baltumus (svarīgi, lai olu baltumi ir uzputoti stingrās putās, ja ne - biskvīts saplaks un neizcepsies.)
Cep 40 minūtes.
7. Kad biskvīts gatavs, iesmērē pa vidu ievārījumu, sarullē, ietin folijā, un liek ledusskapī uz pāris stundām.
Tad griež gabalos un liek uz šķīvja :)

Lai labi garšo!
Uz augšu