Smiltsērkšķu - ābolu ievārījums ar apelsīnu

3 1
Smiltsērkšķu - ābolu ievārījums ar apelsīnu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 700 g smiltsērkšķu ogu
  • 1 kg ābolu
  • 1 apelsīns
  • 700 g cukura

Pagatavošana

50 min.
  1. Smiltsērķšķu ogas samaļ un izberž caur smalku sietu.
  2. Ābolus, nomizo, izgriež serdes un samaļ.
  3. Apelsīna miziņu norīvē ar rīvi, pašu apelsīnu nomizo, pēc iespējas vairāk noņemot baltās plēves, un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Ābolu un smiltsērkšķu biezeņus samaisa, pieliek apelsīna gabaliņus, pieber rīvēto apelsīna miziņu, uzvāra, pieber cukuru un vāra uz nelielas uguns vēl 5 - 10 minūtes.
  5. Ļauj mazliet pastāvēt, lai apelsīna gabaliņi vienmērīgi sadalās pa ievārījumu, lej burkās un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Ļauj mazliet pastāvēt, lai apelsīna gabaliņi vienmērīgi sada...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Diāna 2013. gada 31. augusts 01:50
Tiešām ekskluzīvs ievārījums. Man gan proporcijas bija nedaudz savādākas. Apelsīnus var likt divus droši.
Agnese 2011. gada 9. septembris 01:23
ŠIS ievārījums ir lieliska DELIKATESE :)!!! Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi