Ātrā kārtainā mīkla

2006. gada 1. janvāris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas, ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedaudz pispiež un ļauj stāvēt 20-30 minūtes, lai vienmērīgāk sadalās mitrums un uzbriezt lipeklis, bet var veltnēt un cept tūlīt.
2. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgās izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu.
3. No šīs mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, groziņus, pīrādziņus, kūkas un tortes u. c.
4. Lai labi garšo!
Uz augšu